Keith Richards

Datum narození: 18. 12. 1943
Místo narození: Dartfort, Spojené království
Výška: 174 cm
Profese: kytarista
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Kytarista Keith Richards společně se zpěvákem a skladatelem Mickem Jaggerem založil legendární britskou rockovou kapelu The Rolling Stones.

Britský kytarista Keith Richards roku 1962 společně s Mickem Jaggerem stál u zrodu rockové kapely Rolling Stones. Na vlastní triko spolupracoval i s dalšími špičkami moderní hudby, jako jsou např. Tom Waits, Bono Vox z U2 nebo Jimi Hendrix.

O KEITHU RICHARDSOVI ČTĚTE ZDE ZDE >>

Keitha Richardse si média všímala také kvůli jeho drogovým eskapádám, za něž byl i několikrát odsouzen. On sám později zavzpomínal, že nejtěžší období svého života prožíval, když se snažil zbavit závislosti na heroinu. To se mu povedlo. Nicméně v šestšedesáti přiznal, že stále kouří marihuanu a hašiš.

Kapela The Rolling Stones natočila přes tři desítky úspěšných alb. V roce 2003 vydal hudební časopis Rolling Stone přehled 500 nejlepších alb. Bylo mezi nimi i deset alb od "Stounů". V první desítce se umístila známá deska Exile on Main St. Jejich skladbu Satisfaction označil za nejlepší ze všech. The Rolling Stones tento prestižní hudební časopis zařadil mezi nejlepší interpety, hned za Johna Lennona a jeho The Beatles, Boba Dylana a Elvise Presleyho.

Keith Richards si zahrál v několika filmech. Debutoval postavou vojáka ve snímku Man on Horseback (Muž na koni). Objevil se třeba také ve třech dílech slavných Pirátů z Karibiku.

V roce 1983 se Keith Richards oženil s Patti Hansenovou, s níž měl dcery Theodoru a Alexandru. Kytaristovo příjmení nesou ještě další tři jeho potomci: Marlon, Tara a Angela.

 

Články o celebritě

Mick Jagger slavil 80 ve velkém stylu: Luxusní dárek, po kterém roky toužil! Mick Jagger slavil 80 ve velkém stylu: Luxusní dárek, po kterém roky toužil! Sir Mick Jagger slaví kulatiny. Zpěvák legendární kapely Rolling Stones je v 80 letech v neskutečné ... číst článek
Punkové loučení s Petrem Hoškem (†55) z Plexis: Takový pohřeb Česko nezažilo! Pogo, pivo, zpěv a rum! Punkové loučení s Petrem Hoškem (†55) z Plexis: Takový pohřeb Česko nezažilo! Pogo, pivo, zpěv a rum! V 15 hodin ve strašnickém krematoriu se maminka Hedvika, přátelé a kolegové naposledy rozloučili s p... číst článek
Pohřeb Petra Hoška (†55): MEJDAN U RAKVE! Pohřeb Petra Hoška (†55): MEJDAN U RAKVE! Do muzikantského nebe odešel po prohraném boji s těžkou nemocí frontman punkové kapely Plexis. Mamin... číst článek

Další Hudebníci

zobrazit profil Varhan Orchestrovič Bauer
Varhan Orchestrovič Bauer
zobrazit profil Petr Skoumal
Petr Skoumal
zobrazit profil Ladislav Štaidl
Ladislav Štaidl
zobrazit profil Radan Dolejš
Radan Dolejš
zobrazit profil Michal Ambrož
Michal Ambrož
zobrazit profil Eva Turnová
Eva Turnová
zobrazit profil Robert Křesťan
Robert Křesťan
zobrazit profil Josef Holomáč
Josef Holomáč