František Janeček

Datum narození: 14. 9. 1944
Místo narození: Praha
Profese: hudebník, skladatel, producent
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

František Janeček, kapelník skupiny Kroky, stál u zrodu kariéry krále českých diskoték Michala Davida. S Karlem Gottem založil agenturu GoJa.

František Janeček vystudoval právnickou fakultu Karlovy univerzity v Praze. Kapelu Kroky založil v roce 1973 jako doprovod polské zpěvačce Maryle Rodowiczové, která se později stala jeho první ženou.

Skupina Kroky proslavila i Michala Davida

Ve skupině zpívali kromě Michala Davida i Iveta Bartošová nebo Pavel Horňák. A František Janeček pro ně skládal jeden hit za druhým. Písně Každý mi tě, lásko, závidí, Léto nebo Dva roky prázdnin se staly nesmrtelnými.

Hudebně se František Janeček podílel i na kultovním filmu Diskopříběh nebo na Láskách z pasáže režiséra Jaroslava Soukupa. Byl také producentem úspěšných muzikálů Bídníci a Děti ráje.

FRANTIŠEK JANEČEK PROMLUVIL O SEXU

V roce 1992 založili František Janeček a jeho dlouholetý přítel Karel Gott agenturu GoJa, která se orientuje na spolupráci a pořádání turné s hvězdami populární i operní sféry. V září 2014 vyprodukoval František Janeček pod hlavičkou agentury GoJa dlouho očekávaný muzikál Fantom Opery.

O FRANTIŠKU JANEČKOVI ČTĚTE ZDE>>

Jeho další partnerkou se stala o více než třicet let mladší operní pěvkyně Tereza Mátlová. Dcera Emilly Anne se jim narodila v americkém Miami. Krom ní má František Janeček ještě syna Filipa a dceru Alici s další svou bývalou manželkou Lenkou.

Na jaře 2020 dvojice přiznala, že již nějakou dobu netvoří pár.

 

Články o celebritě

Velkolepá premiéra Bídníků: Plejáda nádhery! Pomeje po nemoci, Šporcl v obležení krásy i Vendula s manželem Velkolepá premiéra Bídníků: Plejáda nádhery! Pomeje po nemoci, Šporcl v obležení krásy i Vendula s manželem Pražská muzikálová scéna GoJa už se opět zahalila do slavnostního hávu premiéry a vrátila do hry leg... číst článek
Operní pěvkyně Mátlová (48): Detaily nového vztahu! Operní pěvkyně Mátlová (48): Detaily nového vztahu! Na předávání Cen Thálie loni na podzim zpěvačku Terezu Mátlovou doprovodil o dost mladší blonďák. Po... číst článek
Hvězda Bídníků Natálie Grossová (21): Detaily tátova (†45) odcházení! Hvězda Bídníků Natálie Grossová (21): Detaily tátova (†45) odcházení! I přes své mládí je už ostřílenou muzikálovou hvězdou. Zářila v Plese upírů, Fantomovi opery a míří ... číst článek

Další Hudebníci

zobrazit profil Zdeněk Merta
Zdeněk Merta
zobrazit profil Dušan Timko
Dušan Timko
zobrazit profil Tupac Shakur
Tupac Shakur
zobrazit profil Jaroslav Uhlíř
Jaroslav Uhlíř
zobrazit profil Vlasta Redl
Vlasta Redl
zobrazit profil Lukáš Pavlík
Lukáš Pavlík
zobrazit profil Petr Hannig
Petr Hannig
zobrazit profil Sebastian Navrátil
Sebastian Navrátil