Michal David

Datum narození: 14. 7. 1960
Přezdívka: Komediant
Místo narození: Praha
Profese: zpěvák, skladatel, podnikatel
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Michal David se dokázal prosadit jak před, tak i po Sametové revoluci 1989. Na svém kontě má desítky nestárnoucích hitů.

Narodil se pod jménem Vladimír Štancl, ale později se přejmenoval na Michala Davida. Pseudonym mu vymyslel František Janeček, zásadní postava v jeho hudební kariéře. Je pokračovatel cirkusového rodu Kludských a také je spřízněn s vlivnou rodinou Kočkových.

MICHAL DAVID - JAK CHTĚL POMOCT BARTOŠOVÉ

Michal David se stal popovým idolem

Vystudoval hudební konzervatoř a jeho první cesty vedly k jazzu. Stal se součástí skupiny Kroky Františka Janečka, kde účinkoval s Janou Kratochvílovou. Zanedlouho se stal popovým idolem (jako v té době Helena Vondráčková, Iveta Bartošová či Sagvan Tofi) a vydal první album. Jeho hudba je spojena s filmy Vítr v kapse, Láska z pasáže a Discopříběh, jejichž společným jmenovatelem je bouřlivé a nespoutané mládí v podání Lukáše Vaculíka či nejmladšího z rodu Hrušínských.

Po úspěšném období 80. let 20 století ho veřejnost na delší dobu zavrhla, především kvůli jeho prorežimní práci. Jeho píseň Poupata zůstala navždy spojena se Spartakiádou. V tomto období se Michal David stáhl do ústraní a věnoval se komponování hitů pro jiné umělce. Začal se také zajímat o muzikál a v roce 1995 založil se svou ženou Marcelou Skuherskou společnost D. D. records, s. r. o.

Davida podpořili hokejisté z Nagana

Hvězda Michala Davida začala zase stoupat vzhůru a on mohl směle prohlašovat, že se dokáže prodat v jakémkoli režimu. Po olympiádě v Naganu 1998 vítězní čeští hokejisté prohlásili, že hity Michala Davida se pro ně staly motivační hudbou v šatně před zásadními zápasy, a to mu navrátilo oblíbenost a popularitu.

On toho dokázal patřičně využít a pustil se okamžitě do nahrávání nových hitů. Tehdy začal Michal David opět veřejně vystupat, koncertovat a nadále se věnoval muzikálům a komponování pro ostatní umělce. Stal se také jedním z porotců talentové soutěže Hlas Česko Slovenska.

Davidovi zemřela dcera na leukémii

O MICHALU DAVIDOVI ČTĚTE ZDE>>

Michal David se oženil s bývalou československou tenistkou Marcelou Skuherskou, se kterou měl dvě dcery - starší Kláru a mladší Michaelu. Mladší dcera zemřela v roce 2000 na leukémii. Kromě vlastní dcery má Michal David jedno nemanželské dítě a už se stal i dědečkem.

 

Články o celebritě

Deset let od smrti Ivety Bartošové (†48): Tofi odtajnil nezveřejněný klip! Deset let od smrti Ivety Bartošové (†48): Tofi odtajnil nezveřejněný klip! Až deset let po tragickém skonu Ivety Bartošové (†48) se její kolega Sagvan Tofi (59) rozhodl sáhnou... číst článek
Přešlap Záruby po smrti Valiho (†53): Pobouření kvůli Maxim Turbulenc! Přešlap Záruby po smrti Valiho (†53): Pobouření kvůli Maxim Turbulenc! Obrovskou necitelností překvapil sportovní moderátor Robert Záruba (56). V den, kdy se celé Česko do... číst článek
Vzpomínkový koncert na Naďu Urbánkovou (†83): Voříšek štěkal, dcera brečela... a pohublý David stěhoval klavír! Vzpomínkový koncert na Naďu Urbánkovou (†83): Voříšek štěkal, dcera brečela... a pohublý David stěhoval klavír! Vkutku originálně zahájil Karel Voříšek (60) vzpomínkový koncert na Naďu Urbánkovou (†83) v pražské ... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Tonya Graves
Tonya Graves
zobrazit profil Jaromír Mayer
Jaromír Mayer
zobrazit profil Michaela Nosková
Michaela Nosková
zobrazit profil Václav Jelínek
Václav Jelínek
zobrazit profil Josef Vojtek
Josef Vojtek
zobrazit profil Bobby  Brown
Bobby Brown