Marcela Skuherská

Marcela Skuherská

Datum narození: 14. 2. 1961
Místo narození: Přerov
Výška: 177 cm
Profese: bývalá tenistka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Bývalá profesionální tenistka Marcela Skuherská patřila ve své době do československé špičky. Tehdy si ji našel a za ženu vzal zpěvák Michal David.

V roce 1983 vyhrála tenistka Marcela Skuherská pro Československo Pohár federace. Úspěch slavila i na Prvních hrách dobré vůle v Moskvě, kde obsadila spolu se spoluhráčkou Ivou Budařovou druhou příčku. Ve čtyřhře patřila mezi nejlepších 50 na světě.

Tenistka Marcela Skuherská vystudovala obor služby a cestovního ruchu na Vysoké škole ekonomické v Praze. Tenisovou kariéru nakonec ukončila kvůli zranění kolene. Nyní pracuje jako produkční v pražském Divadle Broadway.

V roce 1984, když byla Marcela Skuherská na vrcholu své tenisové kariéry, se s ní seznámil o rok starší a o sedm centimetrů menší král tuzemských diskoték Michal David. O tři roky později se vzali a za další dva se jim narodila dcera Klára. Druhá dcera Michaela zemřela v devíti letech na leukémii (z románku s jednou ze svých fanynek má Michal David ještě nemanželského syna Petra, ale manželství s Marcelou Skuherskou to nerozbilo).

 

Další Sportovci

zobrazit profil Eva Puskarčíková
Eva Puskarčíková
zobrazit profil Nicole Vaidišová Štěpánková
Nicole Vaidišová Štěpánková
zobrazit profil Tomáš Jun
Tomáš Jun
zobrazit profil Vojtěch Mozík
Vojtěch Mozík
zobrazit profil Kateřina Pauláthová
Kateřina Pauláthová
zobrazit profil Jan Výtisk
Jan Výtisk
zobrazit profil David Svoboda
David Svoboda
zobrazit profil Adrian Rolko
Adrian Rolko