Petr Hlaváček

Datum narození: 31. 7. 1961
Místo narození: Zlín
Profese: politik za hnutí STAN, architekt, urbanista
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Nestraníka Petra Hlaváčka do komunálních voleb 2022 vyslalo hnutí STAN jako svého lídra pražské kandidátky, tudíž adepta na post primátora hlavního města.

Absolvoval Fakultu architektury ČVUT v Praze, kde Petr Hlaváček začal působit coby pedagog a v letech 2010 až 2015 byl jejím proděkanem pro rozvoj. V roce 1993 semestr učil na University of Michigan College of Architecture.

PETR HLAVÁČEK O BYTOVÉ KRIZI>>

Hlaváček si založil vlastní ateliér

Od roku 1987 Petr Hlaváček pracoval v Projektovém ústavu výstavby hlavního města Prahy v ateliéru Alfa, a to do roku 1991, kdy s Hanou Seho-Münzovou založil ateliér R.U.A. Několik let nato přešel do vlastního ateliéru Architekti Headhand, u jehož zrodu stála jeho manželka Magdalena.

Počátkem března 2015 se Petr Hlaváček stal ředitelem Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR). Z funkce byl k 20. září 2016 odvolán, a to zejména kvůli politickým neshodám kolem zpracování Metropolitního plánu Prahy.

Krnáčová Hlaváčka odvolala z IPR

Tehdejší primátorka Adriana Krnáčová jeho vyhazov odůvodnila mj. manažerskou neschopností. Za Petra Hlaváčka se před jeho odvoláním postavili v petici prakticky všichni kolegové a stal se předsedou gremiální rady IPR.

Působil jako porotce v řadě urbanistických a architektonických soutěžích, v případě Nového kongresového centra v Praze a zahrad u kostela sv. Václava v Suchdole jako předseda poroty. Mezi stavbami, na nichž se Petr Hlaváček významně podílel, patří mj. Bytový dům U michelského mlýna či rekonstrukce ambasády ČR v Brazílii.

Petr Hlaváček se dostal mezi pět finalistů nominovaných na ocenění Architekt roku 2018.

Zastupitelem se stal za TOP 09

Do komunální politiky Petr Hlaváček vstoupil v komunálních volbách 2018 jako nestraník za TOP 09, kdy byl zvolen zastupitelem hlavního města Prahy, posléze se stal 1. náměstkem primátora pro oblast územního rozvoje a územního plánu.

Do komunálních voleb 2022 Petra Hlaváčka vyslalo hnutí STAN jako lídra pražské kandidátky, tedy adepta na primátora.

O KOMUNÁLNÍCH VOLBÁCH 2022 ČTĚTE ZDE>>

 

Další Politici

zobrazit profil Aleš Dufek
Aleš Dufek
zobrazit profil Jan Čižinský
Jan Čižinský
zobrazit profil Lubomír Wenzl
Lubomír Wenzl
zobrazit profil Radovan Vích
Radovan Vích
zobrazit profil René Schreier
René Schreier
zobrazit profil Jan Holásek
Jan Holásek