Stanislav Polčák

Datum narození: 21. 2. 1980
Místo narození: Slavičín
Profese: europoslanec, bývalý člen Sněmovny ČR
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Stanislav Polčák, který ve volbách 2010 na čtyři roky získal poslanecký mandát, roku 2014 zasedl do Evropského parlamentu. Křeslo v EP v květnu 2019 obhájil.

Vystudoval práva na Univerzitě Karlově. Do komunální politky Stanislav Polčák vstoupil po volbách 2002, kdy se na sedm let stal místostraostou obce Vydoké Pole. V letech 2009 až 2012 přednášel na Baťově univerzitě ve Zlíně. Svému oboru se plně věnoval do voleb 2010, kdy se stal poslancem a zaujal post v české dolní komoře.

STANISLAV POLČÁK: KONEC DRÁTĚNÝCH KLECÍ

Polčák vysvětloval pochybné peníze

Před svým vstupem do STAN Stanislav Polčák působil také v SNK-ED. V obou stranách zastával pozici místopředsedy. Ve vysoké politice postoupil dál, když zabodoval coby europoslanec (2014). Ve volbách do Evropského parlamentu 2019 se stal dvoujkou kadidátky vedené Jiřím Pospíšilem, tehdejším šéfem TOP 09. Post v EP obhájil.

O STANISLAVU POLČÁKOVI ČTĚTE ZDE>>

V roce 2011 musel Stanislav Polčák vysvětlovat původ své pohledávky na 7,5 milionu korun, která vznikla před jeho zvolením poslancem a kterou do poslaneckého přiznání svých majetkových poměrů neuvedl (svůj majetek odhadl na 4 miliony korun).

Stanislav Polčák tvrdil, že nešlo o jeho finance, ale o peníze klienta, jehož jako advokát zastupoval. Podivné okolnosti a původ pohledávky v roce 2013 začala vyšetřovat policie.

Polčák pozastavil členství ve STAN

V červnu 2022 byl Stanislav Polčák obviněn z korupce a účasti na organizované skupině v kauze, která se týká hospodaření Dopravního podniku hlavního města Prahy. Mj. také pozastavil své členství ve STAN.

 

Články o celebritě

Šéf civilní rozvědky se stýkal s obviněným Redlem z kauzy Dozimetr. Rakušan v tom problém nevidí Šéf civilní rozvědky se stýkal s obviněným Redlem z kauzy Dozimetr. Rakušan v tom problém nevidí Nový šéf Úřadu pro zahraniční styky a informace (ÚZSI) Petr Mlejnek měl podle serveru Seznam Zprávy ... číst článek
Propadák Rakušanova hnutí STAN: Po aférách by se podle nového průzkumu nedostalo do Sněmovny Propadák Rakušanova hnutí STAN: Po aférách by se podle nového průzkumu nedostalo do Sněmovny Sněmovní volby by v červnu vyhrálo hnutí ANO se ziskem 29 procent hlasů s náskokem před ODS, které b... číst článek
Sněm STAN: Rakušan ustál kauzu Hlubuček! Obhájil křeslo, záda mu bude krýt Vlček Sněm STAN: Rakušan ustál kauzu Hlubuček! Obhájil křeslo, záda mu bude krýt Vlček Vládní hnutí Starostové a nezávislí (STAN) si dnes na mimořádném sněmu v Hradci Králové do svého čel... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Robert Stržínek
Robert Stržínek
zobrazit profil Jakub Landovský
Jakub Landovský
zobrazit profil Karel Tureček
Karel Tureček
zobrazit profil Miloš Tita
Miloš Tita
zobrazit profil Radek Vincour
Radek Vincour
zobrazit profil Josef Bělica
Josef Bělica
zobrazit profil Jaroslav Martinů
Jaroslav Martinů
zobrazit profil Vojtěch Filip
Vojtěch Filip