Jana Krutáková

Jana Krutáková

Datum narození: 21. 6. 1962
Místo narození: Jiříkovice
Profese: politička hnutí STAN, od roku 2017 poslankyně
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Politička hnutí STAN Jana Krutáková, někdejší starostka městyse Moravská Nová Ves na Břeclavsku, byla ve volbách 2017 zvolena poslankyní. V roce 2021 mandát obhájila.

Po střední průmyslové škole stavební Jana Krutáková absolvovala Fakultu stavební Vysokého učení technického v Brně. Pracovala jako ředitelka společnosti HANTÁLY Velké Pavlovice, která se zabývá likvidací a nakládáním s komunálním odpadem.

Do politiky Jana Krutáková vstoupila roku 1994, kdy se coby bezpartijní dostala za ODS do Zastupitelstva městyse Moravská Nová Ves. Mandát opakovaně obhájila. V letech 1998 až 2002 byla místostarostkou a následujících osm let starostkou obce.

Janu Krutákovou vyšetřovala policie

Za hnutí STAN Jana Krutáková poprvé kandidovala v komunálních volbách 2010. Udržela si post zastupitelky. Opakovaně neuspěla v krajských volbách.

V červenci 2012 Janu Krutákovou začala policie vyšetřovat pro zneužití pravomoci veřejného činitele kvůli tomu, že měla podepsat nevýhodné smlouvy pro výstavbu sluneční elektrárny na obecních pozemcích. Podezření se neprokázalo, takže byla očištěna.

V parlamentních volbách 2010 se Jana Krutáková jako nestraník za TOP 09 neprobojovala do Sněmovny. Podařilo se jí to ve volbách 2017, a to z pozice lídryně hnutí STAN v Jihomoravském kraji. V roce 2021 křeslo v dolní komoře obhájila.

Mezi záliby Jany Krutákové patří sport, cestování, vinařství a sebevzdělávání.

Jana Krutáková je vdaná.

 

Další Politici

zobrazit profil Ivana Bartošová
Ivana Bartošová
zobrazit profil Stanislav Antoš
Stanislav Antoš
zobrazit profil Josef Táborský
Josef Táborský
zobrazit profil Jiří Valenta
Jiří Valenta
zobrazit profil Jiří Snížek
Jiří Snížek
zobrazit profil Miluše Horská
Miluše Horská
zobrazit profil Lukáš Blažej
Lukáš Blažej