Věra Kovářová

Datum narození: 9. 7. 2020
Místo narození: Praha
Profese: politička hnutí STAN, od roku 2013 poslankyně
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Politička hnutí STAN Věra Kovářová, někdejší starostka obce Chýně, roku 2013 získala poslanecký mandát, který v letech 2017 a 2021 obhájila.

Po gymnáziu Věra Kovářová absolvovala zahraniční obchod na Vysoké škole ekonomické v Praze a posléze v postgraduálním studiu dosáhla titulu MIM (Master of International Management). Věnovala se zejména vyučování němčiny a překladům.

VĚRA KOVÁŘOVÁ - MAJETEK, ÚSPORY A DLUHY?!

Kovářovou porazil Oberfalzer

Do komunální politiky se Věra Kovářová po předchozím neúspěchu dostala ve volbách 2006, kdy se stala zastupitelkou obce Chýně v okrese Praha-západ. V letech 2006 až 2008 byla místostarostou a poté dva roky starostkou. Ve volbách 2008 usedla do Zastupitelstva Středočeského kraje a post opakovaně obhájila.

V senátních volbách 2010 Věra Kovářová kandidovala za TOP 09 a hnutí STAN v obvodu č. 16 - Beroun. Postoupila sice do druhého kola, ale těsně prohrála s Jiřím Oberfalzerem z ODS.

Do Sněmovny Věra Kovářová roku 2010 neúspěšně kandidovala ve Středočeském kraji za TOP 09. Křeslo v dolní komoře získala v předčasných volbách 2013, po pádu vlády Petra Nečase, a to jako členka STAN na kandidátce TOP 09. Ve volbách 2017  a 2021 křeslo ve Sněmovně obhájila.

O VĚŘE KOVÁŘOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Mezi koníčky Věry Kovářové patří hra na flétnu, plavání nebo práce na zahradě.

Věra Kovářová je vdaná a má dceru.

 

Články o celebritě

Ostré reakce na „svatby pro všechny“: Dvě kategorie lidí, lepší něco než nic  Ostré reakce na „svatby pro všechny“: Dvě kategorie lidí, lepší něco než nic Páry stejného pohlaví zřejmě budou moci vstupovat do partnerství s většinou práv, jaká mají v manžel... číst článek
Babiš je zoufalý, míní Fiala a za nízkou inflaci chválí i svou vládu. Schillerová zuří a vytýká mu slavení Babiš je zoufalý, míní Fiala a za nízkou inflaci chválí i svou vládu. Schillerová zuří a vytýká mu slavení Podle premiéra Petra Fialy (ODS) je Andrej Babiš (ANO) zoufalý kvůli tomu, že se Fialově vládě daří ... číst článek
Kar na Hradě po mši za Schwarzenberga: Bylo to důstojné, říká Vystrčil. Kovářová ulehla s covidem Kar na Hradě po mši za Schwarzenberga: Bylo to důstojné, říká Vystrčil. Kovářová ulehla s covidem V sobotu proběhlo ve svatovítské katedrále poslední rozloučení s Karlem Schwarzenbergem, po kterém r... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Michael Kohajda
Michael Kohajda
zobrazit profil Jan Machač
Jan Machač
zobrazit profil Jaroslav Holík
Jaroslav Holík
zobrazit profil Dita Charanzová
Dita Charanzová
zobrazit profil Pavel Bělobrádek
Pavel Bělobrádek
zobrazit profil Fidel  Castro
Fidel Castro
zobrazit profil Antonín Prachař
Antonín Prachař
zobrazit profil Richard Falbr
Richard Falbr