Věra Kovářová

Datum narození: 9. 7. 2020
Místo narození: Praha
Profese: politička hnutí STAN, od roku 2013 poslankyně
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Politička hnutí STAN Věra Kovářová, někdejší starostka obce Chýně, roku 2013 získala poslanecký mandát, který v letech 2017 a 2021 obhájila.

Po gymnáziu Věra Kovářová absolvovala zahraniční obchod na Vysoké škole ekonomické v Praze a posléze v postgraduálním studiu dosáhla titulu MIM (Master of International Management). Věnovala se zejména vyučování němčiny a překladům.

VĚRA KOVÁŘOVÁ - MAJETEK, ÚSPORY A DLUHY?!

Kovářovou porazil Oberfalzer

Do komunální politiky se Věra Kovářová po předchozím neúspěchu dostala ve volbách 2006, kdy se stala zastupitelkou obce Chýně v okrese Praha-západ. V letech 2006 až 2008 byla místostarostou a poté dva roky starostkou. Ve volbách 2008 usedla do Zastupitelstva Středočeského kraje a post opakovaně obhájila.

V senátních volbách 2010 Věra Kovářová kandidovala za TOP 09 a hnutí STAN v obvodu č. 16 - Beroun. Postoupila sice do druhého kola, ale těsně prohrála s Jiřím Oberfalzerem z ODS.

Do Sněmovny Věra Kovářová roku 2010 neúspěšně kandidovala ve Středočeském kraji za TOP 09. Křeslo v dolní komoře získala v předčasných volbách 2013, po pádu vlády Petra Nečase, a to jako členka STAN na kandidátce TOP 09. Ve volbách 2017  a 2021 křeslo ve Sněmovně obhájila.

O VĚŘE KOVÁŘOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Mezi koníčky Věry Kovářové patří hra na flétnu, plavání nebo práce na zahradě.

Věra Kovářová je vdaná a má dceru.

 

Články o celebritě

Prominentní páry na filmu o Havlovi: Pavel s Evou, Čaputová s Rizmanem, Bartoškovi i Witowská a Kolář Prominentní páry na filmu o Havlovi: Pavel s Evou, Čaputová s Rizmanem, Bartoškovi i Witowská a Kolář Promítání dokumentu o Václavu Havlovi na Hradě přitáhlo pozornost řady známých tváří - pozvání do Pr... číst článek
Hádky o Babišova „zm*da“ mezi pětikoalicí a ANO: „Akt msty a praktika StB!“ Kovářová zmínila „děvku“ Hádky o Babišova „zm*da“ mezi pětikoalicí a ANO: „Akt msty a praktika StB!“ Kovářová zmínila „děvku“ „Udělejte mi teze, podklady na tohoto zm*da.“ Požadavek Andreje Babiše (ANO) rozpoutal na české poli... číst článek
Plejáda politiků v Národním divadle: Fiala vzal manželku na operu, přišel i Výborný či Drahoš Plejáda politiků v Národním divadle: Fiala vzal manželku na operu, přišel i Výborný či Drahoš Dvě století od narození Bedřicha Smetany připomněla včera večer v Národním divadle v Praze hudba ze ... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Jiří Milek
Jiří Milek
zobrazit profil Josef Suchánek
Josef Suchánek
zobrazit profil Ladislav Chlupáč
Ladislav Chlupáč
zobrazit profil Jiří Míšenský
Jiří Míšenský
zobrazit profil Ctirad Musil
Ctirad Musil
zobrazit profil Adolf Klepš
Adolf Klepš
zobrazit profil Eva Kislingerová
Eva Kislingerová
zobrazit profil Robin Šín
Robin Šín