Miroslav Plevný

Miroslav Plevný

Datum narození: 12. 10. 1965
Místo narození: Cheb
Profese: 4. senátor za obvod č. 3 - Cheb, politik hnutí STAN, pedagog
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Pedagog a politik Miroslav Plevný se ve volbách 2020 stal 4. senátore za obvod č. 3 - Cheb. Podobně jako do jiných voleb i do těchto vkročil coby nestraník za hnutí STAN.

Po Vysoké škole dopravy a spojů v Žilině, kde dosáhl titulů inženýr a doktor, získal Evropský titul v oboru dopravy na Technické univerzitě v Drážďanech. Miroslav Plevný roku 2005 habilitoval na své alma mater v oboru Informační a řídicí systémy.

Pedagog Miroslav Plevný byl od začátku března 2010 do konce února 2018 děkanem Západočeské univerzity v Plzni. Je autorem nebo spoluautorem několika publikací, mj. Výrobní a logistické systémy nebo Modelování a optimalizace v manažerském rozhodování.

Do politiky bezpartijní Miroslav Plevný vkročil roku 2002, kdy byl zvolen chebským zastupitelem. Post opakovaně obhájil. Za řadu let, co v něm setrval, vystřídal kandidátky několika subjektů, mj. Sdružení nezávislých, Volba pro město nebo Alternativa.

V letech 2006 až 2010 Miroslav Plevný zastával funkci místostarosty Chebu, do níž se vrátil po volbách 2018. Do Zastupitelstva Karlovarského kraje se po prvním neúspěch dostal napodruhé, tedy  roku 2008, a to za subjekt Alternativa pro kraj. Zasedal v něm do voleb 2016, v nichž nekandidoval.

Do senátních voleb 2020 si Miroslava Plevného vybralo hnutí STAN a vyslalo jej zabojovat o post v horní komoře za obvod č. 3 - Cheb. Uspěl a mandát v druhém kole získal.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

Další Ostatní

zobrazit profil Radka Třeštíková
Radka Třeštíková
zobrazit profil Róbert Teleky
Róbert Teleky
zobrazit profil Petr Hořejš
Petr Hořejš
zobrazit profil Zdeněk Škromach
Zdeněk Škromach
zobrazit profil Iva Havránková
Iva Havránková
zobrazit profil Ctirad Musil
Ctirad Musil
zobrazit profil Jiří Havelka
Jiří Havelka