Milan Pour

Milan Pour

Datum narození: 6. 6. 1965
Místo narození: Čáslav
Profese: politik hnutí ANO 2011, analytik prodeje
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí ANO 2011 Milan Pour záhy po volbách 2017 usedl do křesla v dolní komoře. Umožnil mu to souběh funkcí Jaroslavy Pokorné Jermanové, již ve Sněmovně nahradil. Působil v ní do podzimu 2021.

Absolvoval Vysokou školu zemědělskou v Praze a poté studijní pobyt na Institutu tropického a subtropického zemědělství. Milan Pour působil mj. jako manažer zahraniční potravinářské firmy a posléze podnikal např. v oblasti analýzy prodeje potravinářských výrobků.

V komunálních volbách 2014 byl Milan Pour, od roku 2012 člen hnutí ANO 2011, zvolen do Zastupitelstva města Milovice a záhy i tamním starostou. Čtyři roky nato obhájil pouze post zastupitele. Neuspěl v krajských volbách 2016, stejně jako v parlamentních volbách 2013.

V následujících parlamentních volbách, tedy roku 2017, skončil ve Středočeském kraji jako první náhradník. Do křesla ve Sněmovně usedl v listopadu téhož roku, kdy na post rezignovala Jaroslava Pokorná Jermanová, když se stala hejtmankou. V dolní komoře Milan Pour působil do podzimu 2021.

Milan Pour je ženatý. Má syna a dceru.

 

Další Politici

zobrazit profil Margaret Thatcher
Margaret Thatcher
zobrazit profil Kamala Harris
Kamala Harris
zobrazit profil Marek Slabý
Marek Slabý
zobrazit profil Miroslav Samaš
Miroslav Samaš
zobrazit profil Lubomír Španěl
Lubomír Španěl
zobrazit profil Peter Hromádka
Peter Hromádka
zobrazit profil Jaroslav Faltýnek
Jaroslav Faltýnek
zobrazit profil Josef Novotný
Josef Novotný