Věra Procházková

Věra Procházková

Datum narození: 3. 4. 1954
Místo narození: Karlovy Vary
Profese: politička hnutí ANO 2011, lékařka, manažerka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Politička hnutí ANO 2011 Věra Procházková byla v letech 2017 až 2021 poslankyní zvolenou v Karlovarském kraji. V senátních volbách 2022 získala křeslo v horní komoře.

Po gymnázium v rodných Karlových Varech Věra Procházková absolvovala Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Plzni. Posléze získala atestaci I. a II. stupně v oboru anesteziologie a resuscitace.

VĚRA PROCHÁZKOVÁ O RAKOVINĚ A EUTANAZII

Procházková byla ředitelkou nemocnice

Řadu let Věra Procházková působila jako sekundární lékařka na ARO v sokolovské nemocnici. Ze zástupkyně primáře a šéflékařky pracoviště pro léčbu bolesti se vypracovala na post ředitelky Nemocnice Sokolov, jíž byla v letech 2001 až 2008. Zasedala mj. v představenstvu firmy XARCOM.

Do politiky se Věra Procházková neúspěšně pokusila vstoupit v komunálních volbách 2010, kdy jako členka strany Suverenita - blok Jany Bobošíkové kandidovala do karlovarského zastupitelstva. Stejně dopadla i v krajských volbách 2012.

Do krajského zastupitelstva se tehdy bezpartijní Věra Procházková dostala za ANO 2011. Krátce nato se stala členkou hnutí Andreje Babiše. V parlamentních volbách 2017 získala křeslo ve Sněmovně, což se jí nepovedlo ve volbách 2010 za Suverenitu Jany Bobošíkové.

Za hnutí ANO 2011 Věra Procházková kandidovala ve volbách 2018 do karlovarského zastupitelstva, ale neuspěla. V dolní komoře působila do podzimu 2021.

Do senátních voleb 2022 Věru Procházkovou hnutí vyslalo zabojovat o post v horní komoře v obvodu č. 1 - Karlovy Vary. Postoupila do druhého kola, v němž zvítězila.

O VĚŘE PROCHÁZKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Mezi koníčky Věry Procházkové patří sport a zahrada.

S manželem BohumilemVěra Procházková syna Petra a dceru Kateřinu.

 

Články o celebritě

„Chovali se jako d*bilové.“ Senátor ODS si ulevil kvůli EU a plynu, senátní vítězové prozradili plány „Chovali se jako d*bilové.“ Senátor ODS si ulevil kvůli EU a plynu, senátní vítězové prozradili plány V nedávno skončeném druhém kole senátních voleb uspěly jak známé tváře, tak i senátní nováčci. Někte... číst článek
Poražení voleb 2022: Kdo propadl, kdo překvapil a jak se STAN „zamával“ Dozimetr? Poražení voleb 2022: Kdo propadl, kdo překvapil a jak se STAN „zamával“ Dozimetr? I komunální a senátní volby 2022 znamenají pro některé velký, ale zároveň i poněkud překvapivý úspěc... číst článek
„Pikantní“ souboje o Senát: Vystrčila vyzve žena z kauzy Čapí hnízdo. A návrat Špidly či Hudečka? „Pikantní“ souboje o Senát: Vystrčila vyzve žena z kauzy Čapí hnízdo. A návrat Špidly či Hudečka? Zřejmě nejpikantnější souboj letošních voleb do Senátu nabídne Jihlava, kde se v obvodu č. 52 střetn... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Helmut Kohl
Helmut Kohl
zobrazit profil Stanislav Mackovík
Stanislav Mackovík
zobrazit profil Pavel Pisch
Pavel Pisch
zobrazit profil Jakub Janda
Jakub Janda
zobrazit profil Stanislav Berkovec
Stanislav Berkovec
zobrazit profil Jiří Zemánek
Jiří Zemánek
zobrazit profil Jaroslava Puntová
Jaroslava Puntová