Radim Fiala

Radim Fiala

Datum narození: 24. 7. 1969
Místo narození: Prostějov
Profese: politik hnutí Svoboda a přímá demokracie, zemědělec, podnikatel
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Politik SPD Radim Fiala, který byl roku 2006 prvně zvolen poslancem, v roce 2021 křeslo ve Sněmovně znovu obhájil.

Po Střední veterinární škole v Kroměříži Radim Fiala absolvoval Vysokou školu zemědělskou v Brně. Pracoval mj. v Agrostroji Prostějov, podnikal v oblasti ostrahy a ochrany osob i majetku či působil jako jednatel bezpečnostní firmy IF KINGS Security.

Radim Fiala léta "kopal" za ODS

Za ODS se Radim Fiala stal v komunálních volbách 2002 zastupitelem města Prostějov. Jím byl do roku 2006, dále pak v letech 2010 až 2014 a krátce roku 2018, kdy na funkci rezignoval.

V letech 2006 až 2010 Radim Fiala zasedal v dolní komoře. Poslanecký mandát posléze opakovaně obhájil. Z ODS, jejímž členem byl v letech 1998 až 2012, odešel údajně kvůli tomu, že nesouhlasil se zvyšováním daní, které prosazovala vláda Petra Nečase.

Na post hejtmana Radim Fiala nedosáhl

Do Zastupitelstva Olomouckého kraje se od roku 2015 člen hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Radim Fiala dostal ve volbách 2016.

Do voleb 2020 hnutí SPD Radima Fialu vyslalo vybojovat křeslo hejtmana Olomouckého kraje, což se mu nepodařilo. Z vítězství se radoval Josef Suchánekhnutí STAN.

V parlamentních volbách 2021 se Radim Fiala stal opět jedničkou olomoucké kandidátky SPD a křeslo v dolní komoře znovu obhájil a stal se šéfem poslaneckého klubu SPD.

 

 

 

Články o celebritě

Chybí mi Havel, říkal Clinton. České oslavy 25 let v NATO: Varování před Putinem a stíhačky nad Prahou Chybí mi Havel, říkal Clinton. České oslavy 25 let v NATO: Varování před Putinem a stíhačky nad Prahou Při příležitosti výročí 25 let České republiky v NATO byla na dnešek v Česku naplánována řada akcí. ... číst článek
Obchody otevřené i o svátcích? Dvojice poslanců ODS chce prosadit změnu, naštvali Výborného Obchody otevřené i o svátcích? Dvojice poslanců ODS chce prosadit změnu, naštvali Výborného Dva poslanci ODS Pavel Staněk a Jan Bureš navrhují zrušit zákon z roku 2016, který zakazuje maloobch... číst článek
Analýza Blesku: 606 257 slov ve sněmovní „žvanírně“! Kdo je králem žvanilů a kdo nemluví vůbec? Analýza Blesku: 606 257 slov ve sněmovní „žvanírně“! Kdo je králem žvanilů a kdo nemluví vůbec? Jak často vystupují jednotliví poslanci a kolik toho řekli na mikrofon? Blesk prošel přes 12 tisíc s... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Stanislav Navrkal
Stanislav Navrkal
zobrazit profil Ivan Jančárek
Ivan Jančárek
zobrazit profil Pavel Šindelář
Pavel Šindelář
zobrazit profil Jiří Míšenský
Jiří Míšenský
zobrazit profil Ondřej Liška
Ondřej Liška
zobrazit profil Vladimír Balaš
Vladimír Balaš
zobrazit profil Bašár Asád
Bašár Asád