Michal Švarc

Michal Švarc

Datum narození: 23. 8. 1972
Místo narození: Jablonec nad Nisou
Profese: politik SPD, kandidát na hejtmana ve volbách 2020, policista
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Komunální politik SPD Michal Švarc se coby zástupce ředitele jablonecké městské policie ve volbách 2020 stal kandidátem Okamurova hnutí na hejtmana Libereckého kraje.

Po policejní akademii v Praze Michal Švarc absolvoval Metropolitní univerzitu Praha, obor Evropská studia a veřejná práva.

V letech 1992 až 2003 Michal Švarc působil v řadách Policie ČR, kde končil jako policejní inspektor skupiny neznámé trestné činnosti. Poté přešel do vojenské policie, kde se vypracoval vysoko, až na náčelníka 3. oddělení obecné kriminality.

Dále Michal Švarc necelé dva roky působil jako vykonavatel soudního exekutora a pak zakotvil na jablonecké městské policii, kde se stal zástupcem ředitele.

Do SPD vstoupil roku 2015. V senátních volbách 2016 neuspěl. Coby krajský místopředseda SPD byl Michal Švarc ve volbách 2018 zvolen jabloneckým zastupitelem. Stal se předsedou kontrolního výboru, členem komise prevence kriminality, členem školské rady a zastupitelem pověřeným oddáváním.

Do voleb 2020 hnutí SPD Michala Švarce vyslalo jako svou jedničkou liberecké kandidátky, tedy adepta na tamního hejtmana.

Mezi koníčky Michala Švarce patří sport, zejména finess a bojové sporty. Je dlouholetým bezpečnostním manažerem Fotbalového klubu Jablonec.

Michal Švarc je ženatý. S manželkou má kromě tří dětí sedm psů, z toho dva zachránili - jeden byl týraný a druhý z množírny.

VŠE O KRAJSKÝCH VOLBÁCH 2020 NAJDETE ZDE>>

 

 

Další Ostatní

zobrazit profil Matyáš Adamec
Matyáš Adamec
zobrazit profil Petr Nikolaev
Petr Nikolaev
zobrazit profil David Moješčík
David Moješčík
zobrazit profil Justin Turdeau
Justin Turdeau
zobrazit profil Lejla Abbasová
Lejla Abbasová
zobrazit profil Vladimír  Remek
Vladimír Remek
zobrazit profil Vítězslav Štefl
Vítězslav Štefl
zobrazit profil Miloš Tita
Miloš Tita