Jaromír Kohlíček

Jaromír Kohlíček

Datum narození: 23. 2. 1953
Profese: politik KSČM, europoslanec
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Politik KSČM Jaromír Kohlíček, coby dlouholetý zastupitel města Teplice, byl v letech 2009 až 2014 europoslancem. Do křesla v EP se vrátil po smrti Miroslava Ransdorfa. Ve volbách 2019 neuspěl.

Vystudoval VŠCHT v Praze. Dlouho Jaromír Kohlíček pracoval v podniku Sklo Union Teplice, kde se stal spoluautorem dvou patentovaných vynálezů.

JAROMÍR KOHLÍČEK - ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

Do politiky se Jaromír Kohlíček poprvé pokusil vstoupit v roce 1996, kdy kandidoval do Senátu. Tehdy ještě zvolen nebyl. O dva roky později se v parlamentních volbách dostal do Sněmovny a zároveň v komunálních do zastupitelstva města Teplice. Poslancem zůstal do roku 2004, kdy získal křeslo v Evropském parlamentu.

Ve volbách do EP 2009 Jaromír Kohlíček mandát obhájil, v roce 2014 nikoli. Díky preferenčním hlasům jej přeskočil Miloslav Ransdorf. Toho nahradil v únoru 2016, a to po jeho úmrtí.

Ve volbách do Evropského parlamentu 2019 Jaromír Kohlíček na komunistické kandidátce zaujal až sedmnáctou příčku. Neuspěl.

O JAROMÍRU KOHLÍČKOVI ČTĚTE ZDE>>  

Jaromír Kohlíček je ženatý a má čtyři děti.

 

Články o celebritě

Deník Aha! si posvítil na české europoslance ve Štraburku a Bruselu: Kdo fakt hodně MAKÁ a kdo se nejvíc FLÁKÁ? Deník Aha! si posvítil na české europoslance ve Štraburku a Bruselu: Kdo fakt hodně MAKÁ a kdo se nejvíc FLÁKÁ? Za rohem jsou další volby do Evropského parlamentu. A našich 21 europoslanců dostává za funkci peníz... číst článek
Kritice za oslavu Soukupa se první dáma ODS směje. Faltýnek: „Tančili jsme s miláčkem“ Kritice za oslavu Soukupa se první dáma ODS směje. Faltýnek: „Tančili jsme s miláčkem“ První dáma ODS Alexandra Udženija, šéf poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek, Tomio Okamura s tep... číst článek
Zákulisí Soukupovy miliardářské oslavy: Ohňostroj, sushi, Ortel a hodinky od Zemana Zákulisí Soukupovy miliardářské oslavy: Ohňostroj, sushi, Ortel a hodinky od Zemana Pro gratulanty, mezi kterými nechyběli politici, ani lidé z českého showbyznysu, připravili na oslav... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Karel Sládeček
Karel Sládeček
zobrazit profil Renata Chmelová
Renata Chmelová
zobrazit profil Mirek Topolánek
Mirek Topolánek
zobrazit profil Robert Plaga
Robert Plaga
zobrazit profil Hynek Hanza
Hynek Hanza
zobrazit profil Martin Hájek
Martin Hájek
zobrazit profil Jitka Zikmundová
Jitka Zikmundová
zobrazit profil Michal Kučera
Michal Kučera