Petr Kubis

Petr Kubis

Datum narození: 28. 11. 1968
Místo narození: Sokolov
Profese: politik hnutí ANO 2011, 5. karlovarský hejtman
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí ANO 2011 Petr Kubis v krajských volbách 2020 obhájil post hejtmana Karlovarského kraje, jímž se stal po rezignaci Jany Mračkové Vildumetzové.

Na Policejní akademii České republiky v Praze Petr Kubis absolvoval obor bezpečnostně právní studia a následně i obor policejní management a kriminalistika. V letech 1987 až 2008 působil v různých pozicích u Policie ČR. V roce 2007 obdržel cenu ministra vnitra Policista roku.

O PETRU KUBISOVI ČTĚTE ZDE>>

Poté byl Petr Kubis zhruba rok vedoucím Odboru bezpečnosti a prevence kriminality Magistrátu města Plzně. V roce 2009 se stal velitelem Městské policie Sokolov. Na svém kontě má autorství projektu Bezpečné město.

Do komunální politiky Petr Kubis vstoupil ve volbách 2014, kdy byl jako nestraník zvolen za hnutí ANO 2011 sokolovským zastupitelem. Posléze se stal i radním města. Později do hnutí vstoupil a mandát ve volbách 2018 obhájil, stejně jako pozici radního města.

V krajských volbách 2016 Petr Kubis usedl i do Zastupitelstva Karlovarského kraje. V letech 2016 až 2019 byl náměstkem hejtmanky Jany Mračkové Vildumetzové. Poté, co kvůli těhotenství rezignovala, ji v této funkci nahradil, a to s účinností od počátku ledna 2020.

Do voleb 2020 hnutí Andreje Babiše Petra Kubise vyslalo post šéfa kraje obhájit, což se mu podařilo.

 

Další Politici

zobrazit profil Simona Kratochvílová
Simona Kratochvílová
zobrazit profil Karel Jakobec
Karel Jakobec
zobrazit profil Vít Ulrych
Vít Ulrych
zobrazit profil Radek Sušil
Radek Sušil
zobrazit profil Jana Mračková Vildumetzová
Jana Mračková Vildumetzová
zobrazit profil Pavel Klíma
Pavel Klíma
zobrazit profil Milan Daďourek
Milan Daďourek
zobrazit profil Jiří Zemánek
Jiří Zemánek