Laura Janáčková

Laura Janáčková

Datum narození: 7. 9. 1966
Místo narození: Humpolec
Profese: sexuoložka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Matka dvou synů a dcery Laura Janáčková je docentkou klinické psychologie a autorkou knih o lidských vztazích. Pozornost veřejnosti připoutala při senátních volbách plakáty, na nichž je vyfocena jen v negližé.

Docentka klinické psychologie 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy Laura Janáčková se nechala inspirovat seriálem Sex ve městě. Billboard s volebním heslem "Láska, sex a politika" je velmi podobný tomu, na němž americká herečka Sarah Jessica Parkerová propaguje oblíbený seriál Sex ve městě, v němž hraje hlavní roli Carrie. Kampaň v roce 2014 sice připoutala pozornost, ale na mnoho lidí zapůsobila negativně a Laura Janáčková si vyslechla i kritiku - právě za to, že se jako vysokoškolská pedagožka veřejně odhalila. Billboardy vyvolaly pohoršení i u některých kolegyň. Vyprovokovaly diskuzi, zda je docentka Laura Janáčková jako jedna z kandidátů hnutí ANO do Senátu důstojným reprezentantem Andreje Babiše (ve volbách propadla). Nahota nebyla jediným skandálem, který Laura Janáčková vyvolala. Do hledáčku médií se dostala i její odbornost. Jednalo se především o její uvedení praxe klinické psycholožky.

Laura Janáčková je zakladatelkou a ředitelkou Institutu partnerských vztahů. Zakladatelkou a předsedkyní správní rady Ústavu onkologické psychologie. Publikovala desítky odborných i populárních článků, je autorkou řady knih. Je potřetí vdaná. Toho pravého našla až ve čtyřiceti letech. Dle jejích slov je to konečně to pravé. Mají s manželem tři děti.

 

Další Politici

zobrazit profil Jan Pijáček
Jan Pijáček
zobrazit profil Romana Bělohlávková
Romana Bělohlávková
zobrazit profil Martin Exner
Martin Exner
zobrazit profil Blanka z Valois
Blanka z Valois
zobrazit profil Jan Bartošek
Jan Bartošek
zobrazit profil Věra Kovářová
Věra Kovářová
zobrazit profil Taťána Malá
Taťána Malá
zobrazit profil Robert Šlachta
Robert Šlachta