Petr Weiss

Datum narození: 11. 7. 1954
Místo narození: Levoča
Profese: sexuolog, psychoterapeut
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Petr Weiss je mediálně známý český sexuolog, klinický psycholog a psychoterapeut. Zavinil autonehodu na Pelhřimovsku, při níž zemřeli dva lidé.

Prof. PhDr. Petr Weiss, Ph.D., DSc. je pražský sexuolog, klinický psycholog a terapeut, který je často oslovován masmédii. Zabývá se sexuálními dysfunkcemi, deviacemi, transsexualitou, partnerskými vztahy a psychoterapií. Hlásí se k židovskému původu.

PETR WEIS

Petr Weiss vystudoval psychologii na FFUK v Praze v roce 1978, profesorem klinické psychologie je od roku 2003. Pracoval na sexuologických odděleních psychiatrických léčeben v Horních Beřkovicích a Praze-Bohnicích. Poté začal působit jako soudní znalec v odvětví psychiatrie, specializace klinická psychologie a sexuologie.

Dne 16. září 2016 sexuolog Petr Weiss zavinil autonehodu mezi obcemi Rynárec a Houserovka na Pelhřimovsku. Se svým jaguarem vjel do protisměru, kde se střetl s Fordem Focus. Při nehodě zemřel řidič a jeho dcera, matka skončila se zraněními v nemocnici.

Pelhřimovský soud v srpnu 2018 potvrdil podmíněný trest a zákaz řízení. Navíc Petru Weissovi vyměřil zaplacení nemajetkové újmy ve výši 200 tisíc korun.

O PETRU WEISOVI ČTĚTE ZDE>>

Petr Weiss podle vlastních slov před Sametovou revolucí 1989 podepsal jako jeden z prvních petici Několik vět, spoluzakládal a vedl Občanské fórum v Psychiatrické nemocnice v Bohnicích. V roce 1993 se stal členem ODS. V roce 2002 za tuto stranu neúspěšně kandidoval do Senátu. V letech 1997-99 byl členem Rady České televize.

 

Články o celebritě

Sexuolog Weiss nejen o pedofilech: Jednou sáhnou na dítě, už by s nimi nikdy neměli pracovat Sexuolog Weiss nejen o pedofilech: Jednou sáhnou na dítě, už by s nimi nikdy neměli pracovat Každých pět dnů bylo loni v Česku zneužito dítě, které rodiče někomu svěřily do péče. Tak hovoří sta... číst článek
Skromné rozloučení se sexuologem Uzlem (†82): Přísně tajný pohřeb! Dorazil ale hradní protokolář i vojáci Skromné rozloučení se sexuologem Uzlem (†82): Přísně tajný pohřeb! Dorazil ale hradní protokolář i vojáci Dnes naposledy se rodina a přátelé rozloučili s naším nejslavnějším sexuologem Radimem Uzlem (†82), ... číst článek
Sexuolog Radim Uzel: Neuvěřitelné historky z praxe! Sexuolog Radim Uzel: Neuvěřitelné historky z praxe! Téma erotiky a sexu je pro většinu čtenářů vždy zajímavé a stále aktuální, zvláště když na otázky od... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Julia Roberts
Julia Roberts
zobrazit profil Ivan Jonák
Ivan Jonák
zobrazit profil Bohuslav Svoboda
Bohuslav Svoboda
zobrazit profil Michal Strnad
Michal Strnad
zobrazit profil Marek Najbrt
Marek Najbrt
zobrazit profil Václav Havel
Václav Havel