Kateřina Konečná

Datum narození: 21. 1. 1981
Místo narození: Nový Jičín
Profese: europoslankyně KSČM, 5. předsedkyně strany
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Kateřina Konečná byla v letech 2002 až 2014 poslankyní KSČM. Poté usedla do křesla v Evropském parlamentu. V roce 2021 se stala šéfkou strany.

Oba rodiče Kateřiny Konečné jsou komunisté a ona sama přiznává, že silně ovlivnili její politické smýšlení. Studovala na Masarykově univerzitě v Brně. Poslední rok dostudovala dálkově, protože jí začal mandát poslankyně. V roce 2003 získala titul bakaláře, roku 2009 titul inženýr.

KATEŘINA KONEČNÁ NEJMLADŠÍ ČESKOU POSLANKYNÍ

Do KSČM Konečná vstoupila roku 2005

Do Sněmovny byla Kateřina Konečná poprvé zvolena v roce 2002, když jí bylo pouhých 21 let. Tehdy ještě kandidovala jako nestranička, nicméně už za KSČM. Do strany vstoupila v roce 2005 (poněkud pozoruhodné je, že svého času označila za svůj politický vzor konzervativní pravicovou britskou ministerskou předsedkyni Margaret Thatcherovou).

Postupně se Kateřina Konečná vypracovala a strana ji označila za svou stínovou ministryni životního prostředí. V roce 2014 ji pak postavila do čela eurokandidátky, takže se s Miloslavem Ransdorfem a Jiřím Maštálkou stali komunistickými europoslanci.

Kateřina Konečná obhájila post v EP

Ve volbách 2019 Kateřina Konečná opět vedla komunistickou kandidátku. Mandát obhájila. Zvolena byla jako jediná česká komunistka (komunista neuspěl žádný).

Poté, co KSČM v parlamentních volbách 2021 vypadla z dolní komory a Vojtěch Filip rezignoval na post předsedy, šéfovské kormidlo převzala právě Kateřina Konečná.

Do voleb do Evropského parlamentu 2024 Kateřina Konečná vkročila z pozice členky KSČM coby lídryně uskupení STAČILO!. Koalici tvoří KSČM, Spojení demokraté - sdružení nezávislých (SD-SN) a „osobnosti“.

Konečná má pozoruhodné názory

Kateřina Konečná zaujala řadou svých výroků. V České televizi v listopadu 2013 řekla, že projekt Evropské unie je de facto projektem socialistickým. 
V dubnu 2019 se nachala slyšet, že „musíme vést třídní boj a zničit kapitalismus“ a
v únoru 2022 na Primě prohlásila, že na Ukrajinu nemají být poslány žádné zbraně.

O KATEŘINĚ KONEČNÉ ČTĚTE ZDE>>

V roce 2008 se Kateřina Konečná vdala za Zdeňka Trousila. V roce 2015 přivedla na svět syna Šimona.

O VOLBÁCH DO EP 2024 ČTĚTE ZDE>>         

 

 

Články o celebritě

Rušno v Zemanově kanceláři: Na návštěvě Babišovi lidé, Benešová, Foldyna či komunistka s koláčem Rušno v Zemanově kanceláři: Na návštěvě Babišovi lidé, Benešová, Foldyna či komunistka s koláčem Miloš Zeman si dál užívá své středeční návštěvní dny a v posledních měsících bývalého prezidenta nav... číst článek
Bakterie ruského světa? Černochová bojuje za Babiše i Schillerovou! Bakterie ruského světa? Černochová bojuje za Babiše i Schillerovou! Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) se zastala Andreje Babiše (ANO) i jeho stranické kolegyně Al... číst článek
Zaříznutý Kalousek, syn Pavlova přítele, lídryně Nerudová i návrat Zaorálka: Kandidátky eurovoleb 2024 Zaříznutý Kalousek, syn Pavlova přítele, lídryně Nerudová i návrat Zaorálka: Kandidátky eurovoleb 2024 Blíží se volby do Evropského parlamentu a s tím jednotlivé strany a hnutí představují své kandidátní... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Josef Skála
Josef Skála
zobrazit profil Adolf Klepš
Adolf Klepš
zobrazit profil Miroslav Adámek
Miroslav Adámek
zobrazit profil Jiří Míšenský
Jiří Míšenský
zobrazit profil Jaroslava Puntová
Jaroslava Puntová
zobrazit profil Laura Janáčková
Laura Janáčková
zobrazit profil Vojtěch Pikal
Vojtěch Pikal
zobrazit profil Stanislav Křeček
Stanislav Křeček