Josef Skála

Datum narození: 27. 5. 1952
Profese: politik KSČM, podnikatel, novinář, vysokoškolský pedagog
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Politik KSČM Josef Skála, dlouholetý člen totalitní KSČ a ideový spolupracovník StB, měl být komunistickým kandidátem v prezidentských volbách 2023.

Poté, co Josef Skála vystudoval obor žurnalistika na Univerzitě Karlově v Praze, na ní přednášel filozofii. Ještě jako student vstoupil do tehdejší totalitní KSČ. Ze strany vystoupil po dvaceti letech, kdy se stal členem KSČM, což bylo roku 1990.

JOSEF SKÁLA - PROMLUVIL O STB ČI O VRAŽDĚ HORÁKOVÉ

Josef Skála popřel spolupráci s StB

Ve svém životopisu ze 70. let 20. století Josef Skála mj. uvedl: „Internacionální pomoc SSSR a ostatních socialistických zemí v srpnu 1968 jsem přivítal s nadšením a ulehčením. Sovětská vojska jsem uvítal 21. srpna na úsvitu na ruzyňském letišti.“

Po Sametové revoluci 1989 Josef Skála začal podnikat a vydávat internetové revue StřípkyZeSvěta.cz. Ještě za totality napsal několik publikací (např. Postřehy a fikce George Orwella). Byl veden v systému evidence zájmových osob StB, a to jako ideový spolupracovník, což popřel.

Skála prohrál s Filipem

Ve volbách 2006 a 2010 Josef Skála kandidoval za KSČM do Sněmovny, ale neuspěl. Stejně dopadl ve volbách do Evropského parlamentu 2014. V květnu 2016 i v dubnu 2018 prohrál boj o předsednictví strany s Vojtěchem Filipem. Opakovaně byl místopředsedou strany.

O JOSEFU SKÁLOVI ČTĚTE ZDE>>

Ve straně Josef Skála platí za zástupce ultrakonzervativního křídla a tradicionalistu. V České televizi obhajoval výroky Marty Semelové. Patří mezi stoupence byvalého prezidenta USA Donalda Trumpa. Roku 2018 se stal signatářem levicové platformy Restart.

KSČM v čele s předsedkyní strany Kateřinou Konečnou si Josefa Skálu vybrala jako svého kandidáta pro prezidentské volby 2023. Do boje se nakonec nepustil.

 

 

 

 

 

Články o celebritě

Odpuštění, NATO, stalinista Skála i výzva k odstoupení: Top momenty z duelu Babiše a Pavla na ČT Odpuštění, NATO, stalinista Skála i výzva k odstoupení: Top momenty z duelu Babiše a Pavla na ČT Dlouho to vypadalo, že předvolební prezidentský duel na České televizi bude jen rozhovor s Petrem Pa... číst článek
Masakr v Katyni je „zkonstruovaný příběh“, hlásal komunista Skála. Hrozí mu tři roky za mřížemi Masakr v Katyni je „zkonstruovaný příběh“, hlásal komunista Skála. Hrozí mu tři roky za mřížemi Bývalý místopředseda KSČM Josef Skála čelí obžalobě za popírání genocidia. Uvedl to dnes web Seznam ... číst článek
Chtějí ovládnout Hrad, ale... Mají co skrývat? Chtějí ovládnout Hrad, ale... Mají co skrývat? Zdraví a peníze. Dvě velmi citlivé věci. Jenže pro ty, kdo usilují o funkci prezidenta České republi... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Jana Mračková Vildumetzová
Jana Mračková Vildumetzová
zobrazit profil Petr Holeček
Petr Holeček
zobrazit profil Vladimír Boštík
Vladimír Boštík
zobrazit profil Jaromír Strnad
Jaromír Strnad
zobrazit profil Cyril Svoboda
Cyril Svoboda
zobrazit profil Jiří Bláha
Jiří Bláha
zobrazit profil Jakub Janda
Jakub Janda
zobrazit profil Rudolf Chloupek
Rudolf Chloupek