Vladislav Vilímec

Vladislav Vilímec

Datum narození: 5. 7. 1963
Místo narození: Klatovy
Profese: politik ODS, bývalý poslanec, senátor
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Politik ODS Vladislav Vilímec, dlouholetý zastupitel, místostarosta města Kdyně a zastupitel Plzeňského kraje, byl ve volbách 2018 zvolen senátorem.

Po Střední ekonomické škole v Klatovech Vladislav Vilímec absolvoval Vysokou školu ekonomickou v Praze. Poté začal působit jako ekonom v Elitexu Kdyně.

O VLADISLAVU VILÍMCOVI ČTĚTE ZDE>>

Do politiky Vladislav Vilímec vstoupil ve volbách 1990, kdy byl poprvé zvolen zastupitelem Kdyně a stal se místostarostou. Post opakovaně obhájil, a to za ODS, do níž vstoupil roku 1991. Po volbách 2000 zasedl též do Zastupitelstva Plzeňského kraje.

V letech 2000 až 2008 Vladislav Vilímec byl členem Rady kraje a vykonával funkci náměstka hejtmana Plzeňského kraje pro ekonomiku, finance a majetek. V únoru 2018 se stal náměstkem hejtmana pro oblast kultury a památkové péče.

V parlamentních volbách 2006 Vladislav Vilímec získal poslanecký mandát. V červnu 2009 ho v Plzni fyzicky napadl člen Dělnické strany, novinář Parlamentních listů, když se vracel ze zasedání strany. Útočník byl odsouzen, dostal podmíněný trest.

Ve volbách 2010 poslanecký mandát obhájil. Ve volbách 2014 neuspěl, do Sněmovny se přesto v červnu téhož roku vrátil. Nahradil tehdy stranického kolegu Jiřího Pospíšila, který byl zvolen do Evropského parlamentu. Ve volbách 2017 se Vladislav Vilímec do dolní komory nedostal.

Zato v senátních volbách 2018 Vladislav Vilímec vybojoval křeslo v horní komoře za obvod č. 11 - Domažlice. V druhém kole porazil sociálního demokrata Jana Látku.

Vladislav Vilímec je svobodný.

 

Další Politici

zobrazit profil Karel Sládeček
Karel Sládeček
zobrazit profil Petr Kulhánek
Petr Kulhánek
zobrazit profil Ivana Mádlová
Ivana Mádlová
zobrazit profil Miloš Vystrčil
Miloš Vystrčil
zobrazit profil Viktor Orbán
Viktor Orbán
zobrazit profil Stanislav Blaha
Stanislav Blaha
zobrazit profil Dagmar Terelmešová
Dagmar Terelmešová