František Lukl

František Lukl

Datum narození: 30. 10. 1977
Místo narození: Kyjov
Profese: starosta Kyjova, kandidát na hejtmana ve volbách 2020
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Bezpartijní František Lukl se coby dlouholetý kyjovský starosta stal v krajských volbách 2020 lídrem kandidátky subjektu Starostové pro jižní Moravu (STAN a SOL).

Po gymnáziu v rodném Kyjově František Lukl absolvoval obory Právo a Právní věda na Právnické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Tamtéž získal titul MPA, a to pod záštitou britské Nottingham Trent University. Jako právní pracoval pro úřady měst Hodonín a Kyjov.

Od července 2013 do ledna 2014 byl František Lukl ministrem pro místní rozvoj ve vládě Jiřího Rusnoka. V červnu 2011 byl zvolen místopředsedou Svazu měst a obcí České republiky. O čtyři roky později se stal jeho předsedou.

Do komunální politiky se František Lukl neúspěšně pokusil vkročit roku 1998, kdy kandidoval jako nestraník za US-DEU do Zastupitelstva města Kyjova. Štěstí mu nepřálo ani roku 2002. Do zastupitelstva se dostal, když jeho členové za hnutí Sedmadvacítka nezávislých rezignovali. V roce 2005 byl zvolen kyjovským starostou. Oba posty opakovaně obhájil.

Nezabodoval v krajských volbách 2012, ani v parlamentních 2013. Přesto si bezpartijního Františka Lukla pro volby 2020 vybral jako svou jedničku subjekt Starostové pro jižní Moravu (STAN a SOL), tady coby adepta na hejtmana Jihomoravského kraje.

František Lukl je rozvedený.

VŠE O KRAJSKÝCH VOLBÁCH 2020 NAJDETE ZDE>>

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Jan Schiller
Jan Schiller
zobrazit profil Genadij Rumlena
Genadij Rumlena
zobrazit profil Natasha Liu Bordizzo
Natasha Liu Bordizzo
zobrazit profil Owen Wilson
Owen Wilson
zobrazit profil Petr  Gawlas
Petr Gawlas
zobrazit profil Zuzana Slavíková
Zuzana Slavíková
zobrazit profil Lucie Brychtová
Lucie Brychtová
zobrazit profil Emma  Smetana
Emma Smetana