Radim Babinec

Radim Babinec

Datum narození: 22. 2. 1974
Místo narození: Nový Jičín
Profese: právník, politik hnutí ANO
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Náměstek ostravského primátora Radim Babinec se ve volbách 2016 stal kandidátem ANO na senátora. V horní komoře by chtěl prosadit transparentnost hospodaření státu.

Právník Radim Babinec je členem politického hnutí ANO. V komunálních volbách 2014 úspěšně kandidoval jako lídr kandidátky hnutí ve Slezské Ostravě a též do Zastupitelstva města Ostrava. Dokonce byl zvolen náměstkem primátora s pravomocemi týkajícími se veřejných zakázek, externího financování a kapitálové účasti. Ve volbách do Senátu PČR 2016 se stal kandidátem hnutí Andreje Babiše v obvodu č. 70 – Ostrava-město. „Naše město již funguje efektivně. Zveřejňujeme smlouvy, každý vidí naše hospodaření, veřejné zakázky se soutěží řádně a transparentně. Každý den se snažíme šetřit. Důkazem je půlmiliardový přebytek v rozpočtu města. Stejně musí fungovat i náš stát. Právě proto chci zastupovat Ostravsko v Senátu,“ uvedl Radim Babinec na stránkách hnutí ANO.

Po gymnáziu Radim Babinec vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity, kde roku 1999 získal titul magistr. Dále studoval angličtinu na International Language School při St. Joseph's University of Philadelphia. Pracoval jako podnikový právník firmy Tatra, poradce ředitele pro právní službu v KARBON INVEST, později v OKD, od roku 2014 je v Bonatrans Group. Působí v orgánech řady společností, např. Nadace OKD.

Rodák z Nového Jičína Radim Babinec je ženatý a má dítě.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová
zobrazit profil Karel Karika
Karel Karika
zobrazit profil Nina Nováková
Nina Nováková
zobrazit profil Radim Holiš
Radim Holiš
zobrazit profil Jana Kotalíková
Jana Kotalíková
zobrazit profil Pavel Staněk
Pavel Staněk
zobrazit profil Jevhen Perebyjnis
Jevhen Perebyjnis
zobrazit profil Marcela Melková
Marcela Melková