Tomáš Dubský

Tomáš Dubský

Datum narození: 21. 7. 1973
Profese: politik hnutí STAN, strojař, dobrovolný hasič
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí STAN Tomáš Dubský coby dlouholetý starosta obce Vysočina na Chrudimsku v parlamentních volbách 2021 usedl do křesla ve Sněmovně. Zvolen byl v Pardubickém kraji.

Po střední průmyslové škole strojnické Tomáš Dubský mj. řadu let dělal vedoucího úseku zásobování. Stal se členem a také jedním z šéfů sboru dobrovolných hasičů Možděnice, předsedou Pracovní skupiny pro služby na venkově či členem předsednictva Sdružení místních samospráv Pardubického kraje.

Jako nezávislý Tomáš Dubský neuspěl ve volbách 1994 a 1998. Za subjekt Sdružení nezávislých kandidátů - Sbor dobrovolných hasičů v Možděnici byl v roce 2006 zvolen zastupitelem obce Vysočina na Chrudimsku. Roku 2008 se stal tamním starostou. Oba posty opakovaně obhájil.

Dubskému pomohly preferenční hlasy

Štěstí Tomášovi Dubskému nepřálo v senátních volbách 2018 (nepostoupil ani do druhého kola), stejně jako v krajských volbách 2020, kdy kandidoval jako nestraník za hnutí STAN.

Již člen hnutí STAN Tomáš Dubský se do Sněmovny probojoval v parlamentních volbách 2021, a to díky preferenčním hlasům, které jej z páté příčky pardubické kandidátky koalice Piráti a Starostové vynesly na první.

Mezi koníčky Tomáše Dubského patří sport, a to běh, pěší turistika, cyklistika či nohejbal. Má rád také kulturu, zejména divadlo a hudbu.

Tomáš Dubský je ženatý a má dvě děti.

 

Další Politici

zobrazit profil Marta Semelová
Marta Semelová
zobrazit profil Irena Blažková
Irena Blažková
zobrazit profil Miloslav Ransdorf
Miloslav Ransdorf
zobrazit profil Andrej Kiska
Andrej Kiska
zobrazit profil Petr Gajdáček
Petr Gajdáček
zobrazit profil Ondřej Polanský
Ondřej Polanský
zobrazit profil Berenika Peštová
Berenika Peštová