Jiří Komárek

Jiří Komárek

Profese: bývalý ředitel ostravské expozitury ÚOOZ

Související celebrity

Životopis

Bývalý šéf ostravské expozitury ÚOOZ Jiří Komárek se stal členem týmu hnutí Přísaha, které založil někdejší ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta.

U policie Jiří Komárek začínal jako pochůzkář. Vypracoval se na šéfa ostravské expozitury Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ).

Pro mafii byl Jiří Komárek velmi nepohodlným, tak musel čelit pokusům nejen o úplatek, a i o fyzickou likvidaci. „Oběma věcmi jsem si prošel. Podsvětí to na mě zkoušelo po dobrém i po zlém. Nic z toho jim nevyšlo,“ uvedl na webu hnutí Přísaha, které v lednu 2021 založil exšéf ÚOOZ Robert Šlachta.

Od policie odešel podobně jako Robert Šlachta a další elitní policisté, jako Tomáš Sochr a Jaroslav Pelc po reorganizaci v roce 2016. „Teď chci sloužit pravdě a pořádku v Přísaze,“ napsal Jiří Komárek na webu hnutí.

Robert je vlastenec a patriot. Nikdy si ho nikdo nekoupí a nikdy neuhne,“ vysvětlil Jiří Komárek, proč se rozhodl do toho s bývalým nadřízeným jít.

Podle průzkumů z května 2021 mělo hnutí Přísaha šanci uspět v parlamentních volbách 2021 a dostat se do dolní komory, což se mu vzhledem k tomu, že získalo jen 4,68 % hlasů, nepodařilo.

 

 

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Petr Angyalossy
Petr Angyalossy
zobrazit profil Tomáš Dalecký
Tomáš Dalecký
zobrazit profil Jana Pokorná
Jana Pokorná
zobrazit profil Ivo Jahelka
Ivo Jahelka
zobrazit profil Miroslav Matyáš
Miroslav Matyáš
zobrazit profil Leopold Hilsner
Leopold Hilsner
zobrazit profil Veronika Šebková
Veronika Šebková
zobrazit profil Malgorzata Pikus
Malgorzata Pikus