Miroslav Antl

Miroslav Antl

Datum narození: 21. 2. 1955
Místo narození: Ostrava
Profese: politik za ČSSD, 3. senátor za obvod č. 48 - Rychnov nad Kněžnou
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Miroslav Antl, někdejší člen KSČ, roky působil v justici. Jako nestraník byl v letech 2008 až 2020 senátorem za ČSSD. V roce 2022 do horní komory neúspěšně kandidoval za hnutí ANO.

Politickou kariéru započal vystudovaný právník Miroslav Antl v KSČ, kde působil do roku 1989. V roce 1998 odmítl ve vládě Josefa Tošovského post ministra spravedlnosti.

MIROSLAV ANTL O NOVELE O ZBRANÍCH

Antl prohrál s Grulichem

V roce 2008 Miroslav Antl porazil Václavu Domšovou a stal se senátorem za ČSSD (o šest let později křeslo obhájil). To hodlal učinit i ve volbách 2020, a to opět za obvod č. 48 - Rychnov nad Kněžnou. Postoupil do druhého kola, kde jej porazil Jan Grulich (TOP 09 a LES).

Miroslav Antl se podílel se na schválení žaloby vůči bývalému prezidentovi Václavovi Klausovi.

Antl byl druhým mužem české policie

Právnickou kariéru Miroslav Antl začínal v Litoměřicích, kde působil v roli právního čekatele na státním zastupitelství. Poté se ale stal na dlouhá léta výraznou tváří krajského státního zastupitelství v Hradci Králové a vybudoval si image tvrdého a nekompromisního státního zástupce, podobně jako např. Lenka Bradáčová.

Jelikož se Miroslav Antl navíc specializoval na nejzávažnější násilnou a drogou kriminalitu a organizovaný zločin, zaznamenal v roce 2001 další posun v kariéře. Stal se druhým mužem české policie, když dostal křeslo 1. náměstka policejního prezidenta pro trestní řízení. Funkce se ale vzdal kvůli autonehodě, při níž řídil pod vlivem alkoholu.

Miroslav Antl gaunery nemá rád

Působení v televizním pořadu si Miroslav Antl mohl vyzkoušet v TV Prima, kde účinkoval společně s Martinem Severou v pořadu Krimi Live.

Jako pedagog se Miroslav Antl zúčastňuje přednášek na Pedagogické fakultě Univerzity Hradec Králové. Věnuje se také vlastní tvorbě. Mezi jeho díla patří knihy Gaunery nemám rád a Miroslav Antl radí jak na gaunery.

V roce 1998 se Mirolsva Antl stal vítězem ankety Českého rozhlasu „Šarmantní osobnost roku“, kterou např. vyhráli takové osobnosti jako Marek Eben či Zdeněk Svěrák.

V senátních volbách 2022 se bezpartijní Miroslav Antl, kandidující tentokrát za hnutí ANO 2011, dostal do druhého kola, a to v obvodu č. 70 - Ostrava-město. Porazil ho Zdeněk Nytra (koalice SPOLU).

Miroslav Antl je ženatý a má dceru.

 

 

 

Články o celebritě

„Perličky“ senátních voleb: Přibyli lékaři a ženy, klesl průměrný věk. ČSSD přijde o miliony „Perličky“ senátních voleb: Přibyli lékaři a ženy, klesl průměrný věk. ČSSD přijde o miliony Češi v sobotu a pátek rozhodli o obměně třetiny Senátu. Některá jména zůstala, spousta nových jich p... číst článek
Do Senátu se dostala sněmovní stálice, nejzkušenější senátor naopak končí. Podívejte se na seznam podle obvodů Do Senátu se dostala sněmovní stálice, nejzkušenější senátor naopak končí. Podívejte se na seznam podle obvodů Společně s krajskými volbami proběhla ve třetině obvodů i první kola voleb do Senátu Parlamentu Česk... číst článek
Velký boj o Vystrčila: Zemanův „vyvrhel“ na mušce STAN, ANO a ČSSD ostrouhají Velký boj o Vystrčila: Zemanův „vyvrhel“ na mušce STAN, ANO a ČSSD ostrouhají Bude horní komora opět mít modré vedení? Odpověď na to, jak se zbarví Senát, se dozvíme už tento vík... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Rudolf Špoták
Rudolf Špoták
zobrazit profil Stanislav Navrkal
Stanislav Navrkal
zobrazit profil Alexander Dubček
Alexander Dubček
zobrazit profil Ondřej Hýsek
Ondřej Hýsek
zobrazit profil Vlastislav Navrátil
Vlastislav Navrátil
zobrazit profil Jiří Rozbořil
Jiří Rozbořil
zobrazit profil Vladimíra Vítová
Vladimíra Vítová
zobrazit profil Ludvík Šulda
Ludvík Šulda