Tomáš Goláň

Tomáš Goláň

Datum narození: 1. 12. 1968
Místo narození: Vsetín
Profese: politik ODS, 4. senátor za obvod č. 78 - Zlín
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Tomáš Goláň v doplňovacích volbách v květnu 2018 získal jako nestraník křeslo senátora za obvod č. 78 - Zlín. V roce 2020 ho obhájil.

Po gymnáziu ve Vsetíně Tomáš Goláň vystudoval zemědělské strojírenství se zaměřením na zahraniční obchod na Provozně ekonomické fakultě Vysoké školy zemědělské v Brně. V roce 1993 složil zkoušky na daňového poradce.

TOMÁŠ GOLÁŇ - BOJOVNÍK PROTI EET

Goláň získal křeslo po Čubovi

Nejprve pracoval jako ekonom ve stavební firmě ve Zlíně. V lednu 2006 Tomáše Goláň založil obchodní korporaci TOMÁŠ GOLÁŇ, daňová kancelář s.r.o. Roku 2014 začal aktivně vystupovat proti zneužívání moci Finanční správy ČR.

Do komunální politiky Tomáš Goláň vstoupil ve volbách 2002, kdy byl zvolen zastupitelem obce Lhota u Vsetína. Ve volbách 2006 mandát neobhájil, skončil jako první náhradník.

V doplňovacích volbách do horní komory v květnu 2018, kdy křeslo uvolnil František Čuba, Tomáš Goláň kandidoval jako nestraník za hnutí Senátor 21 v obvodu č. 78 - Zlín. Postoupil do druhého kola, v němž porazil členku KDU-ČSL Michaelu Blahovou, a stal se senátorem.

Tomáš Goláň porazil Pavla Stodůlku

Do voleb 2020 Tomáše Goláně vyslalo hnutí Senátor 21 s podporou ODS a Pirátů křeslo v Senátu obhájit, což se mu podařilo. V druhém kole zdolal Pavla Stodůlku (hnutí Nezávislí). V té době již byl Tomáš Goláň členem ODS.

O TOMÁŠI GOLÁŇOVI ČTĚTE ZDE>>

Jako držitel trenérské licence C Tomáš Goláň ve svém volném čase působí coby asistent trenéra mladší přípravky ve Zlíně v klubu SK Louky.

Tomáš Goláň je ženatý a má tři syny.

 

 

 

Články o celebritě

Senát má nové vedení: Vystrčil potvrzen tajnou volbou jako předseda, v čele i Drahoš či Czernin Senát má nové vedení: Vystrčil potvrzen tajnou volbou jako předseda, v čele i Drahoš či Czernin Předsedou Senátu byl opětovně zvolen Miloš Vystrčil (ODS). Tak jako před dvěma lety neměl protikandi... číst článek
Fiala na kongresu ODS: Válka je za humny! Česko má štěstí, že se vláda neopírá o komunisty a proruské extremisty Fiala na kongresu ODS: Válka je za humny! Česko má štěstí, že se vláda neopírá o komunisty a proruské extremisty Premiér Petr Fiala zahájil v pátek projevem 30: kongres ODS. Coby předseda občanských demokratů se p... číst článek
Krizové ošetřovné se vrací. Zeman podepsal i příspěvky v karanténě a kompenzace Krizové ošetřovné se vrací. Zeman podepsal i příspěvky v karanténě a kompenzace Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek podepsal klíčové zákony týkající se koronavirové pandemie. Jen den ... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Ján Lahvička
Ján Lahvička
zobrazit profil Jiří Cieńciała
Jiří Cieńciała
zobrazit profil Miloš Vystrčil
Miloš Vystrčil
zobrazit profil Jakub Janda
Jakub Janda
zobrazit profil Marian Jurečka
Marian Jurečka
zobrazit profil Ondřej Babka
Ondřej Babka
zobrazit profil Pavel Čižinský
Pavel Čižinský