Daniel Pitek

Daniel Pitek

Datum narození: 15. 11. 1966
Profese: zemědělec, lesník, kandidát do Senátu ve volbách 2020
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Zemědělec a lesník Daniel Pitek se ve volbách 2020 stal kandidátem do Senátu hnutí Senátor 21 s podporou Pirátů, Zelených a LES v obvodu číslo 6 - Louny.

Živí se jako soukromý zemědělec a lesník, věnuje se především sadařství, chovu ovcí, skotu a koní. Roky byl Daniel Pitek členem Asociace strážců ochrany přírody ČR a Asociace chovatelů jelenovitých ČR a také usedl ve sněmovní pracovní skupině Voda/sucho.

Zakládal Milešovský spolek přátel přírody, jehož se stal předsedou. Daniel Pitek přijal mj. členství v Republikové radě Asociace soukromého zemědělství ČR, v Radě Agentury ochrany přírody a krajiny ČR či v Radě Fakulty životního prostředí České zemědělské univerzity v Praze-Suchdole.

Proslul tím, že kolem Milešovky vytvořil desítky tůní a rybníků. Na svém hospodářství Daniel Pitek organizuje akce pro veřejnost, např. Milešovské vítání jara či zimní věšení ptačích budek.

Držitel Ceny Josefa Vavrouška za rok 2015 v kategorii výjimečný počin ve prospěch udržitelného způsobu života a životního prostředí a ceny děkana Fakulty životního prostředí České zemědělské univerzity v Suchdole Daniel Pitek často bývá hostem pořadů věnujících se přírodě a její ochraně.

V letech 2012 až 2017 byl Daniel Pitek členem Strany zelených. Do politiky se neúspěšně pokusil vstoupit po pádu vlády Petra Nečase v předčasných parlamentních volbách 2013, v komunálních volbách 2014 a v krajských volbách 2016.

Do voleb 2020 nestraníka Daniela Pitka vyslalo hnutí Senátor 21 s podporou Pirátů, Zelených a LES získat křeslo v horní komoře za obvod č. 6 - Louny.

SEZNAM KANDIDÁTŮ PODLE OBVODŮ NAJDETE ZDE>>

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

Další Osobnosti

zobrazit profil David Sochr
David Sochr
zobrazit profil Petra Faltýnová
Petra Faltýnová
zobrazit profil Marek Salvet herec
Marek Salvet herec
zobrazit profil Martin Berkovec
Martin Berkovec
zobrazit profil Petr Urbánek
Petr Urbánek
zobrazit profil Libor Uhlík
Libor Uhlík
zobrazit profil Jonna Mendez
Jonna Mendez
zobrazit profil Lubomír Štrougal
Lubomír Štrougal