Ivana Bartošová

Ivana Bartošová

Datum narození: 6. 10. 1960
Profese: pedagožka, politička KDU-ČSL
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Pedagožka a školní inspektorka Ivana Bartošová se jako členka KDU-ČSL stala ve volbách 2016 lídryní Koalice pro Plzeňský kraj, tedy její kandidátkou na hejtmanku.

„Ve školství chci zvýšit investice do budov středních škol, sledovat kvalitu středoškolského vzdělávání a uplatnitelnost absolventů na trhu práce. Kromě technického vzdělávání chci kvalitní podmínky pro vzdělávání zemědělské a potravinářské. Podporuji rozumnou integraci dětí se speciálními vzdělávacími potřebami v běžných školách a chci zlepšit možnosti dalšího vzdělávání jejich učitelů,“ řekla politička Ivana Bartošová, dříve Ivana Krýslová, v rozhovoru na webu KDU-ČSL, kde též uvedla, že jí zajímá také oblast sociální politiky, zdravotnictví, kultury a cestovního ruchu.

Do politiky Ivana Bartošová vstoupila v komunálních volbách v roce 1998, kdy byla zvolena jako nestraník za KDU-ČSL zastupitelkou městského obvodu Plzeň 1. O čtyři roky později mandát obhájila, a to už jako lidovec. V následujících několika volbách úspěšná nebyla, stejně jako do Zastupitelstva Plzeňského kraje. Ve volebním klání 2016 se stala jedničkou Koalice pro Plzeňský kraj (KDU-ČSL, SZ a hnutí Nestraníci), tedy kandidátkou na hejtmankuIvana Bartošová se v roce 2013 pokusila o štěstí ve volbách do Poslanecké sněmovny PČR. Mandát nezískala.

Dlouholetá odbornice na školství Ivana Bartošová pracuje na internetovém projektu Školská poradna, který má sloužit rodičům dětí a žákům všech typů škol.

Ivana Bartošová má tři děti. Mezi její koníčky patří četba. Už v mládí si oblíbila Agathu Christie. Má ráda také historické romány.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Články o celebritě

Penk šokuje o Bartošové: Litr mléka a láhev becherovky Penk šokuje o Bartošové: Litr mléka a láhev becherovky Pětapadesátiletý zpěvák zavzpomínal na dobu, kdy chodil s Ivetou Bartošovou (†48). Jak to mezi nimi ... číst článek
Artur Štaidl ukázal partnerku: Na jídlo ale chodí  s tímhle mužem Artur Štaidl ukázal partnerku: Na jídlo ale chodí s tímhle mužem Slavnostní premiéře druhé řady seriálu Iveta v pražské Lucerně bezesporu kraloval syn zesnulé zpěvač... číst článek
Gott s Bartošovou zpívají ze záhrobí: Jsme tu s vámi stále Gott s Bartošovou zpívají ze záhrobí: Jsme tu s vámi stále Nové duo Josef & Lucie, které zpívá jako Karel Gott (†80) a Iveta Bartošová (†48), připravilo př... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Hynek Hanza
Hynek Hanza
zobrazit profil Naděžda Šišková
Naděžda Šišková
zobrazit profil Milan Daďourek
Milan Daďourek
zobrazit profil Lubomír Metnar
Lubomír Metnar
zobrazit profil Josef Klement
Josef Klement
zobrazit profil Jan Bartošek
Jan Bartošek
zobrazit profil Tomáš Helebrant
Tomáš Helebrant
zobrazit profil Jan Skopeček
Jan Skopeček