Matěj Ondřej Havel

Matěj Ondřej Havel

Datum narození: 12. 2. 1987
Místo narození: Hradec Králové
Profese: politik TOP 09, pedagog, historik, hudebník
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Politik TOP 09 Matěj Ondřej Havel coby ředitel Gymnázia J. K. Tyla v Hradci Králové v parlamentních volbách 2021 získal křeslo ve Sněmovně za koalici SPOLU.

Po maturitě na gymnáziu Matěj Ondřej Havel na Univerzitě Hradec Králové studoval Učitelství pro střední školy a Sbormistrovství chrámové hudby. Doktorát získal na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy v Praze.

Na Biskupské gymnázium Bohuslava Balbína v Hradci Králové učil dějepis a založil zde školní sbor Squadra Risonante. Posléze vedl církevní základní uměleckou školu v Hradci. V roce 2018 Matěj Ondřej Havel vyhrál konkurz na ředitele Gymnázia J. K. Tyla, které sám vystudoval.

M. O. Havel hraje na varhany

Od roku 2017 člen TOP 09 Matěj Ondřej Havel díky preferenčním hlasům skončil v krajských volbách 2020 jako první náhradník.

Matěj Ondřej Havel vstoupil rovnou do vysoké politiky, a to v parlamentních volbách 2021 za koalici SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09). Zvolen byl v Královéhradeckém kraji.

Celoživotním koníčkem Matěje Ondřeje Havla je skauting. Kromě toho hraje na varhany a stal se členem farní rady ve farnosti Hradec Králové-Pouchov. Je autorem několika publikací, např. František Reyl kněz, vědec, politik (2017).

Matěj Ondřej Havel je ženatý a má čtyři děti.

 

 

Další Politici

zobrazit profil Miroslav Grebeníček
Miroslav Grebeníček
zobrazit profil Petr Nečas
Petr Nečas
zobrazit profil Robert Veverka
Robert Veverka
zobrazit profil Jana Nečasová
Jana Nečasová
zobrazit profil Dominique Strauss-Khan
Dominique Strauss-Khan
zobrazit profil Barbora Antonová
Barbora Antonová
zobrazit profil David Smoljak
David Smoljak
zobrazit profil František Kopřiva
František Kopřiva