Olga Sehnalová

Olga Sehnalová

Datum narození: 25. 11. 1968
Místo narození: Kroměříž
Profese: politička za ČSSD, kandidátka na hejtmanku ve volbách 2020
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Bezpartijní Olgu Sehnalovou, v letech 2009 až 2019 poslankyni Evropského parlamentu, do voleb 2020 ČSSD vyslala zabojovat o post hejtmanky Zlínského kraje.

V roce 1994 Olga Sehnalová vystudovala Lékařskou fakultu Masarykovy Univerzity v Brně a v roce 2005 Brno Business school - Nottingham Trent University.

OLGA SEHNALOVÁ - ROZHOVOR PRO DENÍK E15

Od dokončení studia na Lékařské fakultě Olga Sehnalová pracovala jako lékařka v nemocnici v Kroměříži. V komunálních volbách 1998, 2002, 2006 a 2010 byla zvolena členkou zastupitelsva města Kroměříže a stala se místostarostkou města.

V letech 2008 až 2012 Olga Sehnalová byla také krajskou zastupitelkou za ČSSD ve Zlínském kraji, v červnu 2009 byla již jako členka strany zvolena poslankyní Evropského parlamentu

Koncem listopadu 2012 Olga Sehnalová reagovala na výzvu Jana Čulíka a nabídla spolupráci na řešení problému "Řádění exekutorů v ČR".

O OLZE SEHNALOVÉ ČTĚTE ZDE>>

V roce 2014 mandát v EP obhájila. Ve volbách do Evropského parlamentu 2019 Olga Sehnalová zaujala druhou příčku za Pavlem Pocem, lídrem kandidátky sociálních demokratů. Neuspěla. Strana nezískala ani jeden mandát.

Ve volbách 2020 se bezpartijní Olga Sehnalová stala lídryní kandidátky ČSSD, jejíž členkou byla v letech 1990 až 2019, ve Zlínském kraji, tedy adeptkou na tamní hejtmanku.

VŠE O KRAJSKÝCH VOLBÁCH 2020 NAJDETE ZDE>>

 

 

Články o celebritě

Debata Blesku: Peníze pro důchodce, chudoba v ČR kvůli viru i útrapy hospodských Debata Blesku: Peníze pro důchodce, chudoba v ČR kvůli viru i útrapy hospodských Rouškovné 5000 korun pro důchodce, finanční potíže majitelů restaurací a hospod, matek samoživitelek... číst článek
ČSSD před volbami opustily známé tváře. Maláčová ostře zkritizovala Zimolu s Foldynou ČSSD před volbami opustily známé tváře. Maláčová ostře zkritizovala Zimolu s Foldynou Krátce před podzimními volbami opouštějí vládní sociální demokracii (ČSSD) výrazné tváře. Někdejší p... číst článek
Babišova Dita z Bruselu: O tučných důchodech, demonstracích a slibu dcerám Babišova Dita z Bruselu: O tučných důchodech, demonstracích a slibu dcerám Česko si v Bruselu polepšilo a má dva místopředsedy europarlamentu místo jednoho. Na druhou nejvyšší... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Jiří Zimola
Jiří Zimola
zobrazit profil Marie Benešová
Marie Benešová
zobrazit profil Radim Holiš
Radim Holiš
zobrazit profil Marcel Chládek
Marcel Chládek
zobrazit profil Rudolf Špoták
Rudolf Špoták
zobrazit profil Lenka Knechtová
Lenka Knechtová
zobrazit profil Václav Horáček
Václav Horáček
zobrazit profil Petr Vrána
Petr Vrána