Miroslav Poche

Datum narození: 3. 6. 1978
Místo narození: Chlumec nad Cidlinou
Profese: politik ČSSD, ekonom
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Politik ČSSD a ekonom Miroslav Poche usedl roku 2014 do křesla v Evropském parlamentu. Ve volbách 2019 se rozhodl již nekandidovat.

Vystudoval provozne-ekonomickou fakultu České zemědělské univerzity v Praze a fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy. Členem ČSSD se Miroslav Poche stal roku 1997. Do politiky vstoupil po komunálních volbách 2002, kdy byl zvolen pražským zastupitelem.

MIROSLAV POCHE: RUSKO JE HROZBA

V roce 2010 vyšlo najevo jeho nelegální financování ČSSD. Miroslav Poche se tedy musel vzdát svých stranických funkcí a kadidatury do rady hlavního města Prahy. Místo v zastupitelstvu opustit odmítl a mandát znovu obhájil (působil pak mj. jako předseda Výboru pro hospodářskou politiku a majetek).

V roce 2014 Miroslav Poche uspěl ve volbách do europarlamentu. Proti jeho kandidatuře do EP se ostře ohradil Jiří Dienstbier ml., který připoměl kolegovy kontroverzní kauzy. Tehdejší šéf strany Bohuslav <person class="celebrity" person_id="2381">Sobotka ale proti Miroslavu Pochemu nic nenamítal.

Nástupce Bohuslava Sobotky v čele sociální demokracie Jan Hamáček v rámci vyjednávání o složení vlády po parlamentních volbách 2017 navrhl v květnu 2018 Miroslava Pocheho za šéfa české diplomacie, tedy jako náhradu za Martina Stropnického. Proti tomu se ostře postavil prezident Miloš Zeman a nejmenoval ho.

Ve volbách do Evropského parlamentu 2019 se Miroslav Poche rozhodl nekandidovat.

O MIROSLAVU POCHEM ČTĚTE ZDE>>

Miroslav Poche je ženatý a má dvě děti.

 

Články o celebritě

„Babiš je deb*l. A příště se na vás vys*rem.“ Sňatek ANO a ČSSD přežije hádky i přestřelky? „Babiš je deb*l. A příště se na vás vys*rem.“ Sňatek ANO a ČSSD přežije hádky i přestřelky? Není to zcela harmonické manželství. Spíš sňatek z rozumu, který přežívá, protože jej chtějí až do v... číst článek
Hamáček hodil Petříčka přes palubu: Chce srozumitelnou stranu Hamáček hodil Petříčka přes palubu: Chce srozumitelnou stranu Aby sociální demokracie působila před volbami srozumitelně, nechal odvolat její šéf a vicepremiér Ja... číst článek
Ministři mlží, jestli půjdou do boje o Sněmovnu. Schovávají se za koronavirus Ministři mlží, jestli půjdou do boje o Sněmovnu. Schovávají se za koronavirus Jen hrstka členů vlády otevřeně přiznává, že chce kandidovat do Poslanecké sněmovny. Volby přitom vy... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Eva Zamrazilová
Eva Zamrazilová
zobrazit profil Josef Bělica
Josef Bělica
zobrazit profil Šimon Heller
Šimon Heller
zobrazit profil Petr Pávek
Petr Pávek
zobrazit profil Antonín Tesařík
Antonín Tesařík
zobrazit profil John Fitzgerald Kennedy
John Fitzgerald Kennedy
zobrazit profil Jiří Kohoutek
Jiří Kohoutek