Marta Nováková

Datum narození: 4. 11. 1954
Místo narození: Turzovka, Slovensko
Profese: politička za hnutí ANO, podnikatelka roku 2016
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Manažerka Marta Nováková, která se stala podnikatelkou roku 2016, byla od června 2018 do dubna 2019 ministryní obchodu a průmyslu ve vládě Andreje Babiše.

Marta Nováková vystudovala Vysokou školu báňskou - TU Ostrava. Roku 1991 spoluzaložila společnost Sluno Corporation a o sedm let později firmu U&Sluno, která poskytuje informační technologie a poradenské služby pro obchod, logistiku a distribuci.

MARTA NOVÁKOVÁ - ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

V roce 2015 se Marta Nováková stala prezidentkou Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR. Jako členka představenstva Hospodářské komory ČR na jaře 2017 získala post víceprezidentky. Stála u zrodu firmy Language Planet, která založila mezinárodní mateřskou školu Villa Luna.

Za svou činnost byla Marta Nováková oceněna roku 2016 - stala se Manažerkou roku a Manažerkou odvětví. Zvítězila v kategorii firem s ročním obratem přes 80 milionů korun.

V červnu 2018 byla Marta Nováková prezidentem Milošem Zemanem jmenována ministryní průmyslu a obchodu. Začátkem roku 2019 se objevily spekulace, že premiér Andrej Babiš uvažuje o její výměně, což se v dubnu potvrdilo. Nahradil ji Karel Havlíček.

O MARTĚ NOVÁKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Mezi koníčky Marty Novákové patří inline bruslení, lyžování a tenis.

 

Články o celebritě

Češi si za mobilní data stále připlácí: Máme draho jako v USA či Švýcarsku Češi si za mobilní data stále připlácí: Máme draho jako v USA či Švýcarsku Víte, co pojí Česko se Švýcarskem, USA, Středoafrickou republikou nebo snad s Mikronésií? Jedna z ne... číst článek
Babišův kolotoč 2019: Bouřící Letná, aférka s Monikou a floristou i rošády v kabinetu Babišův kolotoč 2019: Bouřící Letná, aférka s Monikou a floristou i rošády v kabinetu Premiér Andrej Babiš (ANO) zažil letos perný rok. Zatímco v jeho úvodu hojně cestoval - v Bílém domě... číst článek
Ministři na předvánoční „pařbě“: Hamáček je pro nový výjezd, co na to Babiš? Ministři na předvánoční „pařbě“: Hamáček je pro nový výjezd, co na to Babiš? Ministři menšinové vlády Andreje Babiše (ANO) by se rádi opět družili. Ještě dnes vzpomínají na loňs... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Tomáš Kohoutek
Tomáš Kohoutek
zobrazit profil Lubomír Zaorálek
Lubomír Zaorálek
zobrazit profil Jiří Carbol
Jiří Carbol
zobrazit profil Jiří Růžička
Jiří Růžička
zobrazit profil Michael Kohajda
Michael Kohajda
zobrazit profil Pavel Franěk
Pavel Franěk
zobrazit profil Václav Hampl
Václav Hampl