Zdeněk  Seidl

Zdeněk Seidl

Datum narození: 18. 8. 1950
Místo narození: Vlašim
Profese: politik
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Neurolog a politik Zdeněk Seidl spojil svoji kariéru s ČSSD. Začínal ve středočeské komunální politice, v roce 2014 se stal kandidátem strany ve volbách do Evropského parlamentu.

Prof. MUDr. Zdeněk Seidl, CSc. je český politik, lékař a v letech 2008 až 2012 náměstek hejtmana Středočeského kraje a zastupitel tohoto kraje, od roku 1998 zastupitel města Vlašimi a člen ČSSD.

V roce 1968 vystudoval Zdeněk Seidl vlašimské gymnázium. Vysokoškolské vzdělání získal v roce 1975 na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze. V roce 1977 získal I. atestaci z neurologie, v roce 1980 pak II. atestaci z neurologie a v roce 1993 ještě I. atestaci z radiodiagnostiky. V roce 1993 se úspěšně habilitoval a byl mu tak udělen titul docent. A nakonec v roce 2004 i profesor.

Od roku 1974 do 1979 pracoval Zdeněk Seidl v Rehabilitačním ústavu Kladruby. Poté až do roku 2008 působil ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze jako vedoucí lékař neurologické a radiologické kliniky. V letech 2007 až 2009 byl jednatelem a společníkem rehabilitačního střediska SPINE CORD.

Zdeněk Seidl je také členem Školské rady Gymnázia Vlašim, Tylova 271. Od roku 2007 byl rektorem Vysoké školy zdravotnické, o.p.s. a v současné době působí jako prorektor pro pedagogickou činnost. Zdeněk Seidl je členem ČSSD, v níž působí i jako předseda Okresního výkonného výboru ČSSD v Benešově a byl místopředsedou Krajského výkonného výboru ČSSD Středočeského kraje.

V roce 1998 byl v komunálních volbách zvolen za ČSSD do Zastupitelstva města Vlašimi. Mandát zastupitele města obhájil v roce 2002, 2006 a i v roce 2010. Do vyšší politiky se dostal po krajských volbách v roce 2008, kde byl zvolen za ČSSD do zastupitelstva Středočeského kraje a zároveň se stal náměstkem hejtmana (tím byl v té době David Rath, stíhaný později za korupci mj. kvůli manipulaci zakázek pro středočeské nemocnice) pro oblast zdravotnictví a místopředsedou Výboru Regionální rady Regionálního operačního programu Střední Čechy.

V krajských volbách v roce 2012 se mu mandát krajského zastupitele nepodařil obhájit. Ve volbách do Evropského parlamentu 2014 bude Zdeněk Seidl kandidovat za ČSSD na pátém místě její kandidátky.

 

Další Politici

zobrazit profil Jan  Foldyna
Jan Foldyna
zobrazit profil Rishi Sunak
Rishi Sunak
zobrazit profil Vladimíra Lesenská
Vladimíra Lesenská
zobrazit profil Marek Šlapal
Marek Šlapal
zobrazit profil Michaela Šojdrová
Michaela Šojdrová
zobrazit profil Pcheng Li-jüan
Pcheng Li-jüan
zobrazit profil Jaroslav Faltýnek
Jaroslav Faltýnek
zobrazit profil Jaroslav Zedník
Jaroslav Zedník