Zuzana Brzobohatá

Zuzana Brzobohatá

Datum narození: 11. 7. 1962
Místo narození: Tišnov
Profese: politička ČSSD, programátorka, pedagožka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Programátorka Zuzana Brzobohatá byla v letech 2009 až 2014 europoslankyní za ČSSD. Předtím seděla v křesle ve Sněmovně či v zastupitelstvu Jihomoravského kraje.

Studovala Fakultu elektorechniky VUT v Brně. Poté Zuzana Brzobohatá pracovala jako programátorka v řízení dopravy, dále na úřadu v její rodné obci Tišnov. Úředničení jí omrzelo a začala vyučovat výpočetní techniku na střední a učňovské škole. Roku 2000 se stala krajskou tajemnicí ČSSD Jihomoravského kraje.

Od roku 2002 byla Zuzana Brzobohatá čtyři roky ředitelkou Kabinetu ministra financí, jímž tehdy byl Bohuslav <person class="celebrity" person_id="2381">Sobotka. Pak se vrátila do práce v Tišnově, kde získala židli v zastupitelstvu a potom i křeslo místostarostky.

V parlamentních volbách 2008 se Zuzana Brzbohatá stala poslankyní. Ve Sněmovně se neohřála, musela na post rezignovat. V letech 2009 až 2014 totiž působila v Evropském parlamentu. Ve volbách do EP 2019 zaujala čtvrtou příčku na kandidátce sociálních demokratů. Neuspěla. Strana nazískala ani jeden mandát.

Mimo politiky se Zuzana Brzobohatá věnuje dobrovolnické práci s dětmi a mládeží v Hnutí Brontosaurus. Ovládá český, ruský a anglický jazyk. Ve volných chvílích se ráda stará o zahradu a věnuje se kynologii.

Zuzana Brzobohatá je rozvedená, má dceru.

 

Další Politici

zobrazit profil Vladimír Balaš
Vladimír Balaš
zobrazit profil Jan Kněžínek
Jan Kněžínek
zobrazit profil Michaela Blahová
Michaela Blahová
zobrazit profil Petr Nečas
Petr Nečas
zobrazit profil Jiří Milek
Jiří Milek
zobrazit profil Josef Nerušil
Josef Nerušil
zobrazit profil Ondřej Polanský
Ondřej Polanský
zobrazit profil Berenika Peštová
Berenika Peštová