Jiří Míšenský

Jiří Míšenský

Datum narození: 1. 8. 1952
Místo narození: Blansko
Profese: manažer, konzultant, učitel tance, politik hnutí ANO
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Zastupitel města Blanska Jiří Míšenský, manažer, konzultant a učitel tance, se ve volbách 2016 stal kandidátem ANO na senátora. V horní komoře by chtěl zúročit své zkušenosti v práci pro druhé.

Do hnutí ANO Jiří Míšenský vstoupil v roce 2013 a hned rok nato byl zvolen do Zastupitelstva města Blansko, kde se stal členem finančního výboru a místopředsedou kulturní komise. Ve volbách do Senátu PČR 2016 jej hnutí Andreje Babiše vyslalo do boje o křeslo v horní komoře v obvodu č. 49 – Blansko. „Byl jsem vychován k tomu, abych si vážil druhých lidí a věcí kolem sebe. Léta manažerské a učitelské práce mě naučila pomáhat a naslouchat. Sport mě zase naučil se nevzdávat. Jako senátor chci využít všech životních zkušeností a pracovat pro druhé. Pro ty, kteří stojí o to věci společně měnit a kteří chtějí pomoci,“ uvedl Jiří Míšenský na webových stánkách ANO.

Po absolvování katedry ekonomiky a řízení Fakulty strojní Vysokého učení technického v Brně Jiří Míšenský nastoupil do Adamovských strojíren, kde působil v různých hospodářských funkcích. Dále budoval obchodní síť v podstatě ve všech zemích bývalého východního bloku a zaváděl strojírenské technologie ve firmách v zahraničí, např. v Indii, Číně, Brazílii, USA či ve Švédsku. Od roku 1996 zastupoval německou firmu Heidelberger Druckmaschinen, A.G. - největší světový výrobce polygrafických strojů a zařízení. V době voleb do senátu již několikátým rokem pracoval jako konzultant v oboru polygrafie pro několik tuzemských firem. V květnu 2015 se stal členem dozorčí rady společnosti Služby Blansko.

Rodák z Blanska Jiří Míšenský se celý život věnuje sportu, v mládí dokonce vrcholově, a to gymnastice, jízdě na motocyklu a společenským tancům. V roce 1975 společně se svou manželkou založili taneční školu Taneční studio M – taneční škola manželů Míšenských, kde vyučují jak mládež, tak dospělé. Jiří Míšenský se také věnoval choreografii a podílel se na scénářích zábavných pořadů pro televizi. Mezi jeho koníčky patří tenis, golf, otužilecké plavání či cyklistika.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil František Vácha
František Vácha
zobrazit profil Roman Váňa
Roman Váňa
zobrazit profil Bohuslav Svoboda
Bohuslav Svoboda
zobrazit profil Václav  Chaloupek
Václav Chaloupek
zobrazit profil Petr Třešňák
Petr Třešňák
zobrazit profil Václav Hampl
Václav Hampl
zobrazit profil Pavel Růžička
Pavel Růžička
zobrazit profil Antonín Seďa
Antonín Seďa