Jan Malý

Jan Malý

Datum narození: 29. 10. 1951
Místo narození: Jičín
Profese: právník, politik hnutí ANO
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Starosta Jičína Jan Malý, který pracoval jako advokát, se ve volbách 2016 stal za hnutí ANO kandidátem na senátora. V horní komoře by chtěl podporovat zákony, jejichž cílem je lepší Česko.

V komunálních volbách 2014 byl Jan Malý jako nestraník za hnutí ANO zvolen do Zastupitelstva města Jičín a navíc se stal starostou. Ve volbách do Senátu PČR 2016 ho hnutí Andreje Babiše vyslalo do boje o senátorské křeslo v obvod č. 37 – Jičín. „Jsem starostou našeho krásného města Jičín. V Senátu chci prosazovat právě zájmy měst a obcí. Vím přesně, co nás starosty trápí a jako legislativu bychom potřebovali k dalšímu rozvoji. Snažím se nezklamat důvěru voličů jako starosta a se stejnou zodpovědností v případě zvolení budu vykonávat také funkci senátora. Svým hlasem budu podporovat zákony, jejichž hlavním cílem je lepší Česko,“ uvedl Jan Malý, již člen ANO, na webu hnutí.

Po absolvování Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze se Jan Malý prakticky celý život živil jako advokát. Nejdříve v advokátní poradně; po Sametové revoluci 1989 si založil vlastní advokátní kancelář.

Jičínský rodák Jan Malý je ženatý, mám dva syny a čtyři vnučky. Mezi jeho koníčky patří cykloturistika a lyžování.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Jitka Seitlová
Jitka Seitlová
zobrazit profil Helena Válková
Helena Válková
zobrazit profil Jitka Chalánková
Jitka Chalánková
zobrazit profil Petr Ježek
Petr Ježek
zobrazit profil Petr Gazdík
Petr Gazdík
zobrazit profil Pcheng Li-jüan
Pcheng Li-jüan
zobrazit profil Tomáš Dubský
Tomáš Dubský
zobrazit profil Pavel Staněk
Pavel Staněk