Petr Pávek

Petr Pávek

Datum narození: 13. 5. 1963
Místo narození: Praha
Profese: politik hnutí SLK, mechanik-elektronik, podnikatel
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Politik Petr Pávek, někdejší starosta obce Jindřichovice pod Smrkem, byl v letech 2017 až 2021 poslancem.

Nejprve se Petr Pávek vyučil v oboru mechanik-elektronik, maturoval na střední odborné škole elektroprůmyslové. V době studia na Elektrotechnické fakultě ČVUT v Praze roku 1982 emigroval přes Rakousko do Německa.

PETR PÁVEK BYL PRO VYŠŠÍ PLATY POSLANCŮ

V emigraci mj. myl nádobí a pracoval jako horník. Z vydělaných peněz si Petr Pávek platil studium na Vysoké odborné škole v Mnichově. Od roku 1988 podnikal v oblasti informačních technologií.

Po Sametové revoluci 1989 se Petr Pávek vrátil do Česka, kde založil několik firem. V roce 1996 dokončil v Kanadě postgraduální studium a půl roku cestoval po USA. Po návratu se rozhodl uplatit v politice.

Pracoval pro tehdejšího předsedu ODA Michaela Žantovského. Starostou obce Jindřichovice pod Smrkem se Petr Pávek stal na podzim 1998. Jeho dvanáctileté působení v této funkci je spojováno zejména s kontroverzní výstavbou větrné farmy, která dlouhodobě zatížila obecní rozpočet.

V Zastupitelstvu Libereckého kraje Petr Pávek zasedal v letech 2000 až 2005, kdy na post rezignoval a přijal nabídku Strany zelených stát se lídrem krajské kandidátky v parlamentních volbách 2006. Na křeslo ve Sněmovně mu nestačily ani preferenční hlasy.

Ve volbách 2017 Petr Pávek kandidoval jako člen hnutí Starostové pro Liberecký kraj (SLK) na kandidátce hnutí STAN a stal se prvním náhradníkem. Po rezignaci Martina Půty na poslanecký mandát v listopadu 2017 získal post ve Sněmovně.

V komunálních volbách 2018 Petr Pávek jako člen hnutí SLK znovu zasedl do Zastupitelstva obce Jindřichovice pod Smrkem. V roce 2021 přišel o křeslo v dolní komoře.

O PETRU PÁVKOVI ČTĚTE ZDE>>

Dlouholetým koníčkem Petra Pávka je horolezectví.

Petr Pávek je rozvedený.

 

Další Politici

zobrazit profil Jiří Řehák
Jiří Řehák
zobrazit profil Jaroslav Zedník
Jaroslav Zedník
zobrazit profil Markéta Gregorová
Markéta Gregorová
zobrazit profil Ján Lahvička
Ján Lahvička
zobrazit profil Pavel Růžička
Pavel Růžička
zobrazit profil Vojtěch Roček
Vojtěch Roček
zobrazit profil Olga Sehnalová
Olga Sehnalová
zobrazit profil Miroslav Šlouf
Miroslav Šlouf