Ondřej Babka

Ondřej Babka

Datum narození: 22. 2. 1994
Místo narození: Praha
Profese: politik hnutí ANO 2011, ekonom
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí ANO 2011 Ondřej Babka se stal poslancem v červenci 2019, když jako první náhradník vystřídal Radku Maxovou, která byla v květnu 2019 zvolena do EP.

Po gymnáziu Ondřej Babka absolvoval obor národní hospodářství na Národohospodářské fakultě Vysoké školy ekonomické v Praze a posléze začal tamtéž studovat obor hospodářské a politické dějiny 20. století.

Po politiky Babka vstoupil roku 2014

Působil jako předseda kulturní komise města Husinec. Ondřej Babka je organizátorem a producentem dvoudenního multižánrového festivalu HUSFEST, Husových oslav či talkshow Husinecké křeslo pro hosta.

Do komunální politiky Ondřej Babka vstoupil ve volbách 2014. Jako nestraník za hnutí ANO 2011 se stal zastupitelem města Husinec. Již coby člen hnutí Andreje Babiše ve volbách 2018 post nejen obhájil, ale v listopadu byl zvolen i tamním radním.

Otec Ondřeje Babky je známý fotbalista

Jako první náhradník Ondřej Babka skončil v parlamentních volbách 2017. Do Sněmovny zasedl v červenci 2019, když mandát zanikl jeho stranické kolegyni Radce Maxové, jelikož se stala poslankyní Evropského parlamentu.

V parlamentních volbách 2021 si Ondřej Babka křeslo v dolní komoře udržel.

Otcem Ondřeje Babky je bývalý český fotbalista a někdejší trenér Tatranu Prachatice Pavel Babka (narozen 19. června 1969), který v letech 1994 až 2000 působil v české Gambrinus lize v týmu Českých Budějovic, kde byl kapitánem.

 

Další Politici

zobrazit profil Stanislav Mišák
Stanislav Mišák
zobrazit profil Alena Dernerová
Alena Dernerová
zobrazit profil Lukáš Blažej
Lukáš Blažej
zobrazit profil Lumír Aschenbrenner
Lumír Aschenbrenner
zobrazit profil Jiří Cieńciała
Jiří Cieńciała
zobrazit profil Vratislav Mynář
Vratislav Mynář
zobrazit profil Rostislav Vyzula
Rostislav Vyzula
zobrazit profil Mikuláš Peksa
Mikuláš Peksa