Jakub Vrána

Datum narození: 28. 2. 1996
Místo narození: Praha
Váha: 88 kg
Výška: 183 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Hokejový útočník Jakub Vrána coby hráč týmu Washington Capitals v českém národním mužstvu debutoval na seniorském MS 2019 na Slovensku.

Kariéru Jakub Vrána zahájil v pražské Slavii, odkud později odešel do Letňan. Tam hrál hlavně v mládežnických výběrech a už ve 14 letech útočil v kategorii do 18 let.

O JAKUBU VRÁNOVI ČTĚTE ZDE>>

V létě 2011 Jakub Vrána přesídlil do švédského Linköpingu, kde dostal smlouvu na dobu neurčitou. V říjnu 2012 debutoval v seniorském výběru Linköpingu v nejvyšší švédské soutěži Elitserien, kde se ve věku 16 let, 7 měsíců a 30 dní stal nejmladším cizincem v historii ligy.

V červnu 2014 byl Jakub Vrána draftován týmem Washington Capitals/NHL. V přípravném kempu Washingtonu se však neprobojoval do elitních dvou formací a vedení klubu se jej rozhodlo uvolnit zpět do Linköpingu.

V sezoně 2016/2017 se Jakub Vrána vrátil zpět do Washington Capitals. S týmem roku 2018 vyhrál Stanley Cup.

V české reprezentaci si Jakub Vrána prvně zahrál na MS do 18 let v roce 2012 v ČR, kdy byl v patnácti letech nejmladším hráčem Čechů, stejně jako v šestnácti na juniorském šampionátu v Rusku. Z juniorského šampionátu do 18 let v roce 2014 ve Finsku si přivezl stříbrnou medaili.

V seniorské reprezentaci Jakub Vrána poprvé útočil na MS 2019 na Slovensku.

 

Články o celebritě

Novotný: Jalonen? Jeden z TOP koučů. Ztrátu centrů by nezvládl ani Bowman Novotný: Jalonen? Jeden z TOP koučů. Ztrátu centrů by nezvládl ani Bowman Od února má v českobudějovickém Motoru na starost sportovní záležitosti. Jiří Novotný působil jako h... číst článek
Parťáci z nároďáku: Pasta a střelec? Spíš nahrával. Jednou dostane céčko Parťáci z nároďáku: Pasta a střelec? Spíš nahrával. Jednou dostane céčko Otevřel skóre celé série, druhou trefu přidal ve třetím dějství. V 10. minutě čtvrtého duelu pálil p... číst článek
Bývalý amatérský fotbalista Petr ochrnul na celé tělo: Pomoct na nohy mu chtějí bývalí spoluhráči i známé osobnosti! Bývalý amatérský fotbalista Petr ochrnul na celé tělo: Pomoct na nohy mu chtějí bývalí spoluhráči i známé osobnosti! Stačila chvíle a život Petra Šípka se během pár okamžiků obrátil vzhůru nohama. Bývalý amatérský fot... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Anna Kurnikovová
Anna Kurnikovová
zobrazit profil Patrik Eliáš
Patrik Eliáš
zobrazit profil Pavel Maslák
Pavel Maslák
zobrazit profil David Pavelka
David Pavelka
zobrazit profil Ondřej Berndt
Ondřej Berndt
zobrazit profil Anna Dušková
Anna Dušková
zobrazit profil Jiří Orság
Jiří Orság
zobrazit profil Miroslav Slepička
Miroslav Slepička