Vít Karas

Vít Karas

Datum narození: 2. 10. 1978
Místo narození: Cheb
Profese: režisér, scenárista, herec, producent
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Režisér Vít Karas má na svém kontě výpravné pohádky Micimutr a O pokladech či krátkometrážní komediální sérii Single Man s Markem Taclíkem v hlavní roli.

Po střední pedagogické škole Vít Karas studoval herectví na DAMU. V třetím ročníku se dostal též na vytouženou režii na FAMU. Jeho studentský film Malý svět byl oceněn mj. na FamuFestu, a to za kameru, střih, režii a získal i cenu diváka.

VÍT KARAS BYL BEZRAZDNÝ Z POSTAVY MICIMUTR

Vít Karas si zahrál stážistu Filip Čeňka v seriálu Redakce, číšníka v krimi minisérii Jiřího Stracha Ztracená brána, vojáka v Kameňaku Zdeňka Trošky nebo agenta StB v televizní černé komedii Osmy.

Po několika studentských filmech Vít Karas režíroval výpravné pohádky Micimutr (2011) s Libuší Šafránkovou coby podivínskou kouzelnicí a O pokladech (2012), dále pak mj. fantasy komedii Přání k mání (2017).

Podílel se na režii seriálů Dokonalý svět, Škoda lásky či Kapitán Exner, kde v první epizodě ztvárnil drobnou roli. Sám se ujal režie komediální krátkometrážní série Single Man, jehož si zahrál Marek Taclík. Vít Karas spolupracoval i na jejím scénáři.

Na svém kontě Vít Karas má též videoklipy kapely Slza Petra Lexy a Lukáše Bundila a zpěváků Xindla X nebo Olgy Lounové. Některé z nich se natáčely v jeho produkci. Nevyhýbá se ani dokumentární tvorbě, např. v sérii Tajemství rodu režíroval díl o Halině Pawlovské.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Patrick Stewart
Patrick Stewart
zobrazit profil Manuel Garcia-Rulfo
Manuel Garcia-Rulfo
zobrazit profil Sarah Larson
Sarah Larson
zobrazit profil Peter Pecha
Peter Pecha
zobrazit profil Helena Štáchová
Helena Štáchová
zobrazit profil Bruna Marquezine
Bruna Marquezine
zobrazit profil Ivo Niederle
Ivo Niederle