René Decastelo

Datum narození: 25. 7. 1973
Místo narození: Želiv
Profese: spisovatel, scenárista, novinář
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Spisovatel, novinář a scenárista René Decastelo je autorem série knih Deník odbarvené blondýny, kterou napsal pod pseudonymem Božena Svárovská.

Byl přijat na Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy, avšak studium psychologie a pedagogiky nedokončil. Poté René Decastelo působil v řadě lifestylových periodik. Např. šéfoval měsíčníku Esquire a časopisu forMEN.

RENÉ DEVASTELO O SERIÁLU SLUNEČNÁ

Coby dramaturg, scenárista či kreativní producent se René Decastelo podílel na seriálech Doktoři z Počátků, Ordinace v růžové zahradě, Ohnivý kuře, Modrý kód, Krejzovi nebo Slunečná.

Pod pseudonymem Božena Svárovská, což je dívčí jméno jeho babičky, René Decastelo napsal sérii Deník odbarvené blondýny. Dále pak Dům - Velká bitva s Omany, O ženách vím všechno, Pro lásku by vraždil každý či povídku Deník do Divoké jízdy, což je soubor osmnácti erotických příběhů.

Mezi koníčky Reného Desastela patří basketbal; také aktivně hraje na bicí a maluje.

O RENÉM DECASTELOVI ČTĚTE ZDE>>

S První ženou ŠtěpánkouRené Decastelo syna Eliase (narozen 2003). V druhém manželství s herečkou a moderátorkou Evou Decastelo, rozenou Eva Aichmajerová, se jim roku 2009 narodil syn Michael a rok nato dcera Zuzana. V červnu 2022 pár oznámil rozvod.

Již záhy nato se René Decastelo na sociální síti pochlubil tím, že navlékl své milence Evě Korniové Jung na levý prsteníček prsten s briliantem.

 

Další Spisovatelé

zobrazit profil Michal Viewegh
Michal Viewegh
zobrazit profil Ivo Pejčoch
Ivo Pejčoch
zobrazit profil Alena Morštajnová
Alena Morštajnová
zobrazit profil Jiří Hanzelka
Jiří Hanzelka
zobrazit profil Irena Obermannová
Irena Obermannová
zobrazit profil Karel Čapek
Karel Čapek
zobrazit profil Zdena Salivarová
Zdena Salivarová
zobrazit profil Jiří Suchý
Jiří Suchý