Ferdinand Berousek

Ferdinand Berousek

Datum narození: 24. 8. 1947
Datum úmrtí: 22. 3. 2021
Přezdívka: Carlos
Místo narození: Zlín
Profese: artista, žonglér
Znamení: Panna

Životopis

Artista a žonglér Ferdinand Berousek proslul jak v Česku, tak v zahraničí. V roce 1995 získal na prestižním festivalu Cirque de Massy v Paříži stříbrnou medaili.

Jako artista Ferdinand Berousek vystupoval od 16 let. Začátky jeho hvězdné kariéry se pojí se skupinou Albatros, která jako první na světě vystupovala na pevných hrazdách ve vzduchu. Coby chytač (fänger) chytal akrobaty a házel je zpět.

O KLANU BEROUSKŮ ČTĚTE ZDE>>

Pod uměleckým jménem Carlos se Ferdinand Berousek osvědčil jako chytač i na létajících hrazdách. Po sňatku s manželkou Soňou v roce 1974 založil žonglérskou skupinu Fredys, v níž vystupovali i jeho synové Mario a Robert.

Dále Ferdinand Berousek působil v Anglii u tamního největšího cirkusu Billy Smart Circus nebo v největším německém cirkusu Krone. Vrcholem jeho kariéry byla vystoupení se skupinou Fredys v roce 1995 na mezinárodním festivalu Cirque de Massy v Paříži, na kterém obdržel stříbrnou medaili.

Žonglérskou kariéru plnou úspěchů Ferdinand Berousek ukončil v roce 1997. Po odchodu do důchodu se věnoval výcviku mladých artistů. Kromě synů své umění předal i nejstarší vnučce Sharon, dceři Maria. V žonglování následují dědečka i další vnoučata, která v manéži debutovala roku 2020.

S manželkou Soňou měl Ferdinand Berousek syny Maria a Roberta a vnoučata Sharon, Vanessu, Nicole, Priscillu, Maria, Saru a Itala.

Ferdinand Berousek zemřel 22. března 2021 ve věku 73 let. Podlehl koronaviru.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Jan Kovář
Jan Kovář
zobrazit profil Tomáš Vaclík
Tomáš Vaclík
zobrazit profil Roman Horák
Roman Horák
zobrazit profil Maria Šarapovová
Maria Šarapovová
zobrazit profil Jiří Orság
Jiří Orság
zobrazit profil Michal Krčmář
Michal Krčmář
zobrazit profil Jessica Jislová
Jessica Jislová