Eva Hudečková

Eva Hudečková

Datum narození: 3. 12. 1949
Místo narození: Praha
Profese: herečka, spisovatelka, scenáristka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Herečka a spisovatelka Eva Hudečková, manželka houslového virtuose Václava Hudečka, se nejvíce proslavila rolí ambiciózní lékařky v dnes již legendárním seriálu Sanitka.

V dětství hrála na piano a na kytaru, zpívala v Pražském dětském sboru. Před kamerou atraktivní Eva Hudečková, rozená Trejtnarová, debutovala ještě jako studentka střední školy. Bylo to v krimi povídkovém filmu režisérů Iva Nováka, Ladislava Rychmana a Jiřího Menzela Zločin v dívčí škole (1965).

EVA HUDEČKOVÁ - ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

Po absolvování herectví na pražské DAMU Eva Hudečková nastoupila do Divadla Jiřího Wolkera. Od poloviny 80. let 20. století spolupracovala s Filmovým studiem Barrandov jako autorka scénářů. Na divadelních prknech, na televizní obrazovce a na filmovém plátně ztvárnila desítky rolí.

Do povědomí široké divácké obce se Eva Hudečková dostala rolí ambiciózní lékařky Evy Dolejšové Houdkové v seriálu Sanitka. Pozornost upoutala i jako vodnická dcera ve veselohře Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, sekretářka Janička v komedii Zítra to roztočíme drahoušku...! nebo coby schovanka Marie ve sci-fi Což takhle dát si špenát.

Herectví se věnovala do roku 1984. Poslední roli před filmovou kamerou ztvárnila v dramatu Skalpel, prosím, v němž se ústřední postavy zhostil Miroslav Macháček. Eva Hudečková si zahrála mladou lékařku.

V roce 1992 Eva Hudečková debutovala jako spisovatelka, a to úspěšnou Bezhlavou kobylou. Kniha Bratříček Golem (1993) byla v Českém rozhlase dramatizována do pětidílné hry. Podle jejího románu O ztracené lásce (1995) vznikl stejnojmenný devítidílný seriál.

Prosadila se také jako scenáristka. Podle předlohy Evy Hudečkové Česká televize natočila pohádku O zasněné Žofince (1997). Z jejích dalších knih jmenujme V moci kouzel (1999), Sedmihlásek (2002) a Tajemství pražského šotka (2006).

O EVĚ HUDEČKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Manželem Evy Hudečkové je víc než tři desítky let houslový virtuos Václav Hudeček.

 

Další Herci

zobrazit profil Alena Antalová
Alena Antalová
zobrazit profil Ondřej Havel
Ondřej Havel
zobrazit profil Šimon Bilina
Šimon Bilina
zobrazit profil Jana McKinnon
Jana McKinnon
zobrazit profil Jakub Nvota
Jakub Nvota
zobrazit profil Petr Vondráček
Petr Vondráček
zobrazit profil Denisa Barešová
Denisa Barešová
zobrazit profil Harrison  Ford
Harrison Ford