Pavel Krejčí

Pavel Krejčí

Datum narození: 2. 7. 1980
Místo narození: Praha
Profese: 1. předseda Občanského hnutí, manager
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Pavel Krejčí byl v roce 2020 zvolen předsedou Občanského hnutí, jehož založení vzešlo z odporu proti Andreji Babišovi a jeho vládě.

Vystudoval Střední školu managamentu a služeb (dnešní Bankovní institut Praha). Poté začal Pavel Krejčí podnikat v oblasti realit a marketingu a stal se šéfem agentury Gladio marketing.

Dříve byl Pavel Krejčí členem monarchistické politické strany Koruna České, za niž v předčasných parlamentních volbách 2013, po pádu vlády Petra Nečase, neúspěšně kandidoval do Sněmovny.

Koncem roku 2020 vzešlo z odporu proti premiérovi Andreji Babišovi (hnutí ANO 2011) a jeho vládě rozhodnutí založit Občanského hnutí (OH), jehož byl Pavel Krejčí na dva roky zvolen předsedou.

Podle slov Pavla Krejčího jde o „jediné přímo demokratické hnutí v ČR“. Má totiž „oddělené politické mandáty od řízení strany, tedy jeho vedení nesmí zastávat žádné politické posty, a o všem v něm rozhoduje členská základna“.

Do parlamentních voleb 2021 se Občanské hnutí rozhodlo nekandidovat.

Mezi koníčky předsedy OH patří historický šerm a jízda na koni. Pavel Krejčí patřil mezi reprezentanty ČR ve středověkém kontaktním boji, kteří se třikrát zúčastnili MS. Svého nejlepšího výsledku dosáhli v roce 2016 v Praze, kde postoupili do semifinále. Z 64 týmů skončili na 17. místě.

Roku 2006 se Pavel Krejčí stal předsedou Asociace skupin historického šermu a dobových řemesel. V roce 2020 založil sportovní klub MFC Česká korouhev s týmem Pikarti.

Pavel Krejčí je svobodný a bezdětný.

 

Další Ostatní

zobrazit profil Roman Celý
Roman Celý
zobrazit profil Ornella Štiková
Ornella Štiková
zobrazit profil Kateřina Zemanová
Kateřina Zemanová
zobrazit profil Lucie Hořčičková
Lucie Hořčičková
zobrazit profil Matyáš Ramba
Matyáš Ramba
zobrazit profil Alena Dernerová
Alena Dernerová