Zdeněk Schwarz

Zdeněk Schwarz

Datum narození: 15. 5. 1963
Místo narození: Praha
Profese: senátor, ředitel pražské záchranné služby
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

V patnácti přišel kvůli autonehodě o bratra. Od té doby chtěl být záchranář Zdeněk Schwarz u každého neštěstí první. Od roku 1998 navíc řídí celou pražskou zdravotnickou záchrannou službu. O deset let později vyhrál senátní volby v Praze 1.

Vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy. V záchrance jezdil Zdeněk Schwarz od roku 1994. Pracoval pro Fakultní nemocnici Bulovka nebo u letecké záchranné služby. Za pomoc při povodních získal Bronzovou medaili.

Do senátu byl zvolen v roce 2008. Je nestraníkem, zvolen byl však na kandidátce ODS (porazil tehdy např. Michaela Kocába). V horní komoře dostal Zdeněk Schwarz mimo jiné post místopředsedy Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku. Post obhajoval v roce 2014, kdy ho ODS opět postavila jako svého kandidáta za Prahu 1 (jeho protivníkem byl např. Martin Bursík, Laura Janáčková či Václav Hampl, který ho nakonec na místě senátora vystřídal).

Zdeněk Schwarz rád sportuje a sleduje televizní dokumenty. Dokonce se odborně podílel na přípravě seriálu Sanitka 2. Ze scénaře odstraňoval odborné nedostatky a po zahájení natáčení byl často přítomen na place. Zdravotnická záchranná služba hlavního města Prahy se na výrobě seriálu podílela poskytnutím záchranné techniky.

S manželkou má dvě děti. Milostný románek s bývalou moderátorkou Pavlínou Dankovou skončil v roce 2011. Danková je mluvčí fakultní nemocnice Motol. Exmilenci jsou stále pracovně v kontaktu. V nedávné televizní debatě se divákům mohlo zdát, že si přes média vyřizují staré účty.

 

Další Politici

zobrazit profil Alexandr Bortnikov
Alexandr Bortnikov
zobrazit profil Ivo Slavotínek
Ivo Slavotínek
zobrazit profil Jan Farský
Jan Farský
zobrazit profil Romana Fischerová
Romana Fischerová
zobrazit profil Jana Zwyrtek Hamplová
Jana Zwyrtek Hamplová
zobrazit profil Tomáš Hanzel
Tomáš Hanzel
zobrazit profil Jiří Dienstbier ml.
Jiří Dienstbier ml.