Jakub Kulhánek

Jakub Kulhánek

Datum narození: 30. 6. 1984
Místo narození: Mělník
Profese: politik ČSSD, 15. ministr zahraničních věcí
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Jakub Kulhánek, dlouholetý spolupracovník špiček ČSSD, byl od dubna 2021 do prosince 2021 ministrem zahraničních věcí, a to v druhé vládě Andreje Babiše.

Jakub Kulhánek vystudoval Georgetown University, nejstarší římskokatolickou univerzitu v USA se sídlem ve Washingtonu D.C., která je známá jako elitní škola především díky své výuce diplomacie, mezinárodních studií, politických a ekonomických věd.

Kulhánek dělal náměstka Stropnickému

Během své služby v diplomacii byl Jakub Kulhánek (ČSSD) mj. členem delegace, která v létě 2015 jednala v Libanonu o osudu pětice Čechů unesených tam v souvislosti s kauzou obchodníka se zbraněmi Alího Fajáda.

Na obraně Jakub Kulhánek dělal náměstka někdejšímu ministrovi Martinovi Stropnickému (ANO) nebo na resortu zahraničí Lubomíru Zaorálkovi (ČSSD).

V roce 2017 se Jakub Kulhánek věnoval přípravám návštěvy tehdejšího premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) v USA.

Na zahraničí vystřídal Petříčka

Jako pravá ruka Jana Hamáčka (ČSSD) Jakub Kulhánek byl jeho parlamentním poradcem, když známý sociální demokrat předsedal Sněmovně. Roku 2018 mu začal dělat náměstka na ministerstvu vnitra.

Po nástupu Jakuba Kulhánka na vnitro média upozornila, že má blízko také k Jaroslavu Tvrdíkovi (ČSSD), respektive na jeho angažmá v čínské společnosti CEFC Europe, kam přišel po odchodu z ministerstva zahraničí.

Poté, co prezident Miloš Zeman v dubnu 2021 odvolal šéfa resortu zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD) a ministr kultury Lubomír Zaorálek odmítl tuto funkci přijmout, se Jakub Kulhánek stal sociálnědemokratickým adeptem na tento klíčový post. Prezident Miloš Zeman jej do funkce jmenoval 21. dubna 2021. Na tomto postu setrval do prosince téhož roku, kdy nastoupil kabinet Petra Fialy (ODS).

O JAKUBU KULHÁNKOVI ČTĚTE ZDE>>

Jakub Kulhánek vládne několika jazyky a údajně úspěšně prošel řadou bezpečnostních prověrek.

 

Články o celebritě

Změna u 3. dávek: Od 27. prosince i pro 30+. Mají ji i Fiala, Černochová, Babiš a Schillerová Změna u 3. dávek: Od 27. prosince i pro 30+. Mají ji i Fiala, Černochová, Babiš a Schillerová Od pondělí 27. prosince si mohou pro prosilující dávku očkování proti covidu-19 přijít lidé starší 3... číst článek
Šmarda nahradil Hamáčka v čele ČSSD. Maláčová pohořela, uspěli Petříček i Netolický Šmarda nahradil Hamáčka v čele ČSSD. Maláčová pohořela, uspěli Petříček i Netolický Předsedou ČSSD se na dnešním mimořádném sjezdu stal starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda. V... číst článek
Svržená barmská vůdkyně Su Ťij: Místo 4 let nakonec nižší trest 2 roky natvrdo Svržená barmská vůdkyně Su Ťij: Místo 4 let nakonec nižší trest 2 roky natvrdo Barmský soud v pondělí potrestal svrženou vůdkyni Do Aun Schan Su Ťij. Nejprve dohromady čtyřletým t... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Tomáš Zdechovský
Tomáš Zdechovský
zobrazit profil Josef Pavlík
Josef Pavlík
zobrazit profil Drahoslav Ryba
Drahoslav Ryba
zobrazit profil Milan Hnilička
Milan Hnilička
zobrazit profil Jiří Payne
Jiří Payne
zobrazit profil Petr Krčál
Petr Krčál
zobrazit profil Jan Horník
Jan Horník