Miroslava Knapková

Miroslava Knapková

Datum narození: 19. 9. 1980
Místo narození: Brno
Váha: 69 kg
Výška: 181 cm
Profese: veslařka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Fanouškům olympijských her v Londýně 2012 poskytla veslařka Miroslava Knapková napínavou podívanou. Na finálovou dvoukilometrovou trať kanálu Eton Dorney vyrazila stylem start-cíl. Pro zlato si přijela s několikavteřinovým předstihem před soupeřkami. A to ji přitom trápilo zranění mezižeberního svalu.

K veslování přišla až v devatenácti letech. Předtím běhala na lyžích a věnovala se lehké atletice. Ve skifu ovládla několikrát mistrovství České republiky. Zlato přivezla i z evropského šampionátu a z akademického mistrovství světa. Dvakrát vyhrála světový pohár. V roce 2011 byla nejlepší veslařkou mistrovství světa ve slovinském Bledu. Pak přišel Londýn. Svým heroickým výkonem se zapsala do historie jako vůbec první vítězka individuálního veslování na olympiádě. Stala se také první ženou, která z této disciplíny vůbec nějaký cenný kov přivezla.

Několikrát vyhrála českou soutěž o nejlepšího veslaře roku. V roce 2012 si odnesla ocenění nejlepšího sportovce ministerstva vnitra, kde pracuje jako sportovní instruktorka. Studovala tělovýchovnou fakultu Univerzity Karlovy.

Veslování má Knapková v genech – oba její rodiče reprezentovali Československo. Jejím životním partnerem byl zároveň její trenér Tomáš Kacovský.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Jan Rajnoch
Jan Rajnoch
zobrazit profil Jaroslav Radoň
Jaroslav Radoň
zobrazit profil Jaromír Blažek
Jaromír Blažek
zobrazit profil Jaroslav Špaček
Jaroslav Špaček
zobrazit profil Karim Benzema
Karim Benzema
zobrazit profil Rocío  Oliva
Rocío Oliva
zobrazit profil Anna Kurnikovová
Anna Kurnikovová
zobrazit profil Pavel Kelemen
Pavel Kelemen