Ivo Jahelka

Ivo Jahelka

Datum narození: 18. 7. 1954
Místo narození: Dačice
Profese: advokát, písničkář
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Ivo Jahelka se proslavil zhudebňováním právnických textů a kuriózních příběhů ze života. Vysloužil si přezdívku Zpívající právník.

Vystudoval Právnickou fakultu UK v Praze, kde získal titul JUDr. Ivo Jahelka v Jindřichově Hradci provozuje advokátní kancelář. Díky televizním pořadům získal nebývalou popularitu.

Ivo Jahelka vydal deset sólových desek

V právním prostředí nemá Ivo Jahelka žádnou konkurenci, a když se řekne Zpívající právník, tak si téměř každý vzpomene právě na něho. Jako Zpívající právník vydal v letech 1984 až 2009 deset sólových alb a tři ve spolupráci s jinými hudebníky, mj. též s bavičem Petrem Novotným.

Ivo Jahelka je také autorem několika knih. Jmenujme např. Když se smějí paragrafy, Minimum k soudu nebo Soudníček.

Jahelka a jeho Neznalost neomlouvá

Podílel se na vzniku pořadu České televize Neznalost neomlouvá, kde divákům snadnou a zábavnou formou vysvětluje různé právní problémy. Začal se vysílat roku 2002 a oblíbenost jej udržela na programu několik let. Seriál Ivo Jahelka doplňoval svými písněmi a zajímavými zápisy ze soudních spisů či policejních protokolů.

Ve volbách do Senátu 2014 byl za TOP 09 a STAN (Starostové a nezávislí) zařazen na kandidátku v Pelhřimově. Ve volbách se tak Ivo Jahelka postavil proti předsedovi horní komory Milanu Štěchovi za ČSSD. Postoupil sice do druhého kola, ale tehdejšího šéfa horní komory neporazil.

Ivo Jahelka je ženatý a má dvě děti. Jak Zpívající právník řekl, řídí se heslem "Život je nepřetržitá řada průserů nepravidelně po sobě jdoucích," které u soudu pronesl jeden recidivista.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Martin Mihalčín
Martin Mihalčín
zobrazit profil Michaela Zemánková
Michaela Zemánková
zobrazit profil Jay-Z (Shawn Corey Carter)
Jay-Z (Shawn Corey Carter)
zobrazit profil Pokáč (Jan Pokorný)
Pokáč (Jan Pokorný)
zobrazit profil Adam Janota
Adam Janota
zobrazit profil Stanislav Hložek
Stanislav Hložek
zobrazit profil Patrícia Janečková
Patrícia Janečková