Martin Maxa

Datum narození: 15. 3. 1961
Místo narození: Most
Profese: zpěvák, skladatel, herec, moderátor, tělocvikář
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Martin Maxa se proslavil jako namakaný svalovec s kytarou. Kvůli původnímu zaměstnání dostal přezdívku Zpívající tělocvikář.

Sedm let se Martin Maxa, vlastním jménem Ivan Varga, živil jako učitel tělocviku. Hudba ho ale lákala už od mládí. Hrával po klubech, a jeden dokonce vlastnil, dokud mu nezkřížila cesty mafieMartin Maxa se do povědomí široké veřejnosti dostal roku 2000, kdy byl vyhlášen Skokanem roku v anketě Zlatý slavík. V tomtéž roce vydal svou první desku C’est La Vie (To je život).

MARTIN MAXA DOSTAL PODMÍNKU ZA NAPADENÍ

Martin Maxa si zahrál i v Ordinaci

Roku 2001 se svalnatý blonďák s kytarou umístil ve Slavíkovi na třetím místě v kategorii Zpěvák roku. Texty k písním jsou z větší části jeho dílem. Mezi největší hity Martina Maxy patří skladba C’est La Vie a duet s Helenou Vondráčkovou Déja vu.

Kromě zpěvu začal Martin Maxa koketovat s herectvím. Zahrál si v muzikálech (např. Tři mušketýři, Naháči...), v několika seriálech (Redakce, Ošklivka Katka, Ordinace v růžové zahradě 2) či ve dvou dílech filmové série Kameňák. Zatímco v Kameňáku 2 ztvárnil tělocvikáře, po kterém marně toužily všechny jeho kolegyně, ve čtvrtém díle se objevil jako gay.

Do Senátu se Maxa neprobojoval

Vyzkoušel si i politickou satiru, když se po smrti Miloslava Šimka stal na čas partnerem Zuzany Bubílkové v pořadu Politické harašení aneb S politiky stále netančíme. V roce 2006 se pak Martin Maxa sám neúspěšně pokusil vstoupit do politiky, když kandidoval do Senátu za uskupení Jany Bobošíkové Politika 21.

Posléze se Martin Maxa začal věnovat malování obrazů a skládání hudby. V říjnu 2012 vydal album Sám sebou. V roce 2013 se stal moderátorskou posilou pořadu Prominenti TV Barrandov.

Martin Maxa je odpůrce sňatků

O MARTINU MAXOVI ČTĚTE ZDE>>

Martin Maxa není ženatý, protože je podle něj svatba vykradač lásky, ale léta žije s partnerkou SylvouPodle jeho slov spí odděleněSylva mu porodila syna Ivana a dceru Emu.

Z dřívějšího manželství má Zpívající těcvikář dceru Barboru. Své potomky vede k pohybu a zdravé výživě, což sám dodržuje. Díky tomu se i on udržuje v dobré kondici, takže nemá problém s nějakou rvačkou.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Tomáš Klus
Tomáš Klus
zobrazit profil Šárka Hrbáčková
Šárka Hrbáčková
zobrazit profil Marie Pojkarová
Marie Pojkarová
zobrazit profil Roman Vojtek
Roman Vojtek
zobrazit profil Petr Spálený
Petr Spálený
zobrazit profil Lenka Dusilová
Lenka Dusilová
zobrazit profil Martina Šnytová
Martina Šnytová
zobrazit profil Petr Sovič
Petr Sovič