Kamil Střihavka

Kamil Střihavka

Datum narození: 20. 1. 1965
Místo narození: Osek
Profese: Zpěvák

Související celebrity

Životopis

Kamil Střihavka je český zpěvák, který je nejvíce spjatý s písní Země Vzdálená a je nepřehlédnutelný díky své pověstné blond hřívě.

Jako Českého Ježíška můžeme bezpochyby brát českého zpěváka Kamila Střihavku. Ten již před 20 lety ztvárnil postavu Ježíše v rockové opeře Andrewa Lloyda Webbera Jesus Christ Superstar, který měl premiéru v divadle Spirála, kde se Kamil nechal ukřižovat během stovek repríz.

K roli Ježíše se vrátil

Při uvedení obnovené premiéry v roce 2010 v Hudebním divadle Karlín, nebyla jiná možnost, než v roli Ježíše představit opět nenahraditelného Kamila Střihavku. Rozdíl oproti původnímu nastudovaní poznáte možná pouze v opotřebení Kamilova rockového hlasu, který je ale i po 12 ti letech od derniéry ve Spirále stále při síle.

Jesus Christ Superstar, ale není jeho jediná muzikálová tvorba. Mimo Ježíše jste mohli Kamila vidět také v muzikálech Johanka Z Arku, Excalibur, Robin Hood, Kapka medu pro Verunku. Dále je členem RockOpery Praha, kde vystupuje v rockové opeře Oidipus Tyranus, první české metalové opeře 7 proti Thébám, rockové opeře Romeo a Julie a chystá se vstoupit do rockové opery Faust.

Zpívá i s vlastní kapelou

Mimo muzikálové záležitosti Kamil působil v mnoha rockových seskupeních. Jako první v roce 1986 byl součástí power metalové kapely Motorband. Později přešel od power metalu k hard rocku. Byl i součástí seskupení BSP (Balage, Střihavka, Pavlíček) a v současnosti je frontmanem kapely Kamil Střihavka a Leaders!

Překvapením se stala zpráva, že Kamil režíruje svou první divadelní hru, která nese název Tolik hlav a  bude mít premiéru v pražské Baráčnické rychtě. Tématem hry je přátelství a zrada v kontextu přelomu 70. a 80. let v bývalém Československu. „Rád bych dal přivonět k této době nejen současné mladé generaci očima jejich vrstevníků, ale i všem, kteří mají tato léta ještě v paměti,“ sdělil Reflexu.

Kamil Střihavka je přes pětadvacet let ženatý s manželkou Evou, se kterou má dvě překrásné dcery Evu a Terezu.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Petra Janů
Petra Janů
zobrazit profil Václav Jelínek
Václav Jelínek
zobrazit profil Albert Černý
Albert Černý
zobrazit profil Šárka Rezková
Šárka Rezková
zobrazit profil Lukáš Adamec
Lukáš Adamec
zobrazit profil Stanislav Hložek
Stanislav Hložek